https://www.isbank.com.tr/ |
KPSS'den 90 ve üstü puan almak istiyorsanız ilk olarak bu işe kendinize inanmakla başlayın. Keza bende öyle başladım. Öncelikle yüksek puan alacağıma inandım. Daha sonra çalışmaya koyuldum. Bu yazımda KPSS çalışma yöntemimi ve püf noktalar hakkında tüm deneyimlerimi aktaracağım.
2018 KPSS puanım 74 idi. 2020 KPSS'ye sadece 5 ay verimli çalışarak 90.1 puan aldım. Yani burada anlatmak istediğim "yüksek puan almak için temelin olması gerekir" safsatasına inanmayın. Diğer bir belirtmek istediğim nokta ise severek çalışın. Yüksek puan almaya değil, çalışırken edindiğiniz bilgilerin sizin çıtanızı daha çok yükselteceğine odaklanın.
KPSS Soru cevap için: 2022 Kpss Genel Kültür Genel Yetenek/ Soru Cevap
KPSS'ye Nasıl Çalışılır
KPSS'den yüksek puan almak için dahi olmanıza gerek yoktur. Özellikle dershane gibi kurumların para tuzağına düşmeye hiç gerek yoktur. Dijitalleşen dünyada aradığınız her bilgiyi internet ve sosyal medya mecralarından ulaşabileceğinizi zaten biliyorsunuz. O zaman şimdi size KPSS çalışma serüvenimden bahsedeyim.
Çalışmalarıma ilk olarak Türkçe ve Matematikten başladım. Benim Hocam yayınlarının videolarını izliyor, duyduğum her şeyi not ediyordum. Konu sonunda ise pekiştirmek için 1 ya da 2 test çözüyordum. Türkçe ve Matematiği hallettikten sonra sırasıyla Tarih-Coğrafya ardından Vatandaşlık ve Güncel konulara yöneldim. Az önce bahsettiğim gibi genel kültür derslerine çalışırken de önce Benim Hocam yayınlarının videolarını izledim ardından konu sonu test çözdüm.
Tüm bu çalışmalar zaman zaman çok yorucu olduğunda gücümü toparlamak için ara verdim. Bu aranın süresi 3 günü hiç bir zaman geçmedi. Bu ara verdiğim süreçte hobilerime daha çok zaman ayırdım. Çalışmaya geri döndüğümde daha istekli bir şekilde başladığımı farkettim. Bitirdiğim branşların ardından genel denemeye geçmeden önce branş denemesi çözmeye özen gösterdim. Ayrıca genel kültür derslerine çalışırken ara ara matematik soruları çözerek 2020 KPSS de matematikten 23 net yapacak seviyeye kadar netlerimi artırdım.
Branş denemesi sonrası son 1 ay genel deneme çözmeye yöneldim. Her gün 1 deneme çözdüm. Tüm yanlışlarımı analiz ettim. Deneme çözerken sosyal medya mecralarından KPSS ile ilgili sayfaların gönderilerini takip ettim. Yeni edindiğim bilgileri sesli olarak tekrar ettim. Bir süre sonra KPSS çalışmadığım zaman kendimi eksik hissettiğimi farkettim. Tüm bu süreç tabi ki kolay olmadı. Ama planlı ve verimli çalışmayla KPSS den 90 ve üstü puan almak hayal de olmadı.
KPSS'ye Çalışırken Kullandığım Kaynaklar
KPSS çalışırken kaynak çeşitliliği oldukça elzemdir. En az 4 kaynağın sorularını çözmek size büyük katkı sağlayacaktır. Ben KPSS'ye çalışırken Benim Hocam, Pegem, Yargı ve Yedi İklim kaynaklarını tercih ettim. Özellikle Benim Hocam yayınlarını şiddetle tavsiye ederim.
KPSS İçin Püf Noktalar
- Konu anlatım kitabı ALMAYIN. Yazarak çalışın. KPSS den yüksek puanlar almak istiyorsanız yazarak çalışmak sizi çok çok öne geçirecektir.
- Branş denemesi çözün.
- Sesli olarak tekrar yapın.
- Sosyal medya mecralarından KPSS sayfalarını takip edin.
- Belli dönemler içerinde 3 günü geçmeyecek şekilde ara verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder