Son yayınlananlar

14 Kasım 2023 Salı

2023 Ekim Finansal Özgürlük Yolculuğuna Başlıyorum



Potansiyel Yatırımcı


  2023 Ekim itibarıyla uzun vade yatırım olan temettü yatırımcılığını benimseyerek finansal özgürlük için adım atıyorum. Her ay düzenli eklemeler yaparak uzun vadede portföyümün gelişimini sizlere bu platformda paylaşmak istiyorum. 

     24 Yaşında bir sağlık çalışanı olarak 30 yaşında finansal özgürlüğü hedefliyorum. Bu hedef doğrultusunda uzun vadeli yatırım portföyümün yanı sıra kısa vadeli al sat, Nasdaq, Kripto ve Kıymetli madenler gibi enstrümanlarda işlem yapıyorum. 

Yatırımcı Bülteni

         Uzun vadeli portföyümde 2023 Ekim ayı itibarıyla 10 Hisse bulunuyor. Bu hisselerin 7 si temettü hissesi (Tüpraş, Ereğli, Aksa, Şişecam, Tofaş, Doğuş, Enerjisa) diğer 3 tanesi ise büyüme hissesi (Gwind, Hatsan, Yunsa) olarak portföyümde yer alıyor.

       Belirlediğim bu şirketler Petrokimya, Demir çelik, Kimya, Otomotiv, Cam ve Seramik, Makine, Enerji ve Tekstil sektöründe yer alıyor. Sektörel dağılımını geniş tuttum. İlerleyen aylarda perakende ve bilişim sektöründen de 1 hisse ekleyip temettü portföyümü tamamlamış olacağım.

      70.686₺ Ana param ile Ekim ayında başladığım yatırımcılığım ilk ayında %5 kayıp yaşayarak 66.867₺ ye geriledi. Temettü yatırımcılığına güzel bir zamanda başladığımı düşünüyorum. Endeks düzeltmesinin 3. ayında bu zamanlar birikim için harika zamanlar. O yüzden düşüşlerden korkmuyorum. Hatta dua ediyorum düşsün diye alttan eklemek için :) 


          Portföy dağılımımda şimdilik bu şekilde ilerleyen zamanlarda dengelerin değişeceğini daha da oturacağını düşünüyorum. Sektöründe beğendiğim hisseler ile çıktığım finansal özgürlük yolculuğumu sonraki aylarda daha detaylı ve kalem kalem grafiklerle paylaşacağım. Sonraki yazımda görüşmek üzere kalın sağlıcakla..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar