Son yayınlananlar

27 Kasım 2021 Cumartesi

Gençlik Merkezleri İyi Ki Var

      
Gençlik merkezleri Emre Kadero

        Gençlik merkezleri, gençlerin serbest zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmesine olanak sağlayan Türkiye'nin bütün illerinde bulunan merkezlerdir. Buralarda gençler sanattan edebiyata, spordan teknolojiye bir çok alanda kendini geliştirme fırsatını bulurlar. Ben de bu fırsatları değerlendirmeye çalışan ve 6 yıldır aktif olarak gençlik merkezlerinde gönüllük yapan ve diğer sosyal faaliyetlerinde görev alan gençlerden birisiyim. 
Gençlik Merkezleri Emre Kadero
Orman Haftası Fidan Dikimi 
      Gençlik merkezini ilk olarak Kayseri'de liseli yıllarımda keşfettim. O zamanlar için kendimi çok haylaz, hayattan zevk almayan, sürekli sorun çıkaran hatta arkadaşlarıyla dahi iletişim kuramayan birisi olarak tanımlayabilirim. Gençlik merkezinde bilardo ve masa tenisinin ücretsiz olması bana oldukça cazip gelmişti. Böylece her gün okul çıkışlarında gençlik merkezine gitmeye başladım. Başlarda sadece bilardo ve masa tenisi için merkeze giden ben sonrasında gitar kursuna başladım. Bunu satranç kursu, diksiyon kursu, tiyatro kursu ve daha sayamadığım bir çok kurs takip etti. Yeni deneyimler edindikçe daha mutlu olduğumu hissettim. Hayatım şekillenmeye başlamıştı. Artık teker teker tüm tabularımı yıkıyor ve hayata daha umut dolu bakmaya başlıyordum. Kendimde olan değişimleri ailem ve arkadaşlarımın bana davranışlarından ve sözlü olarak ifade etmelerinden anlıyordum. Kendini geliştirmeye çalışmanın verdiği tatmini ve huzuru kelimelerle anlatmak benim için gerçekten zor..
  
Gençlik Merkezleri Emre Kadero
Okul sıra boyama
      
      İzmir'e üniversiteyi kazanıp gittiğimde ilk işim, gençlik merkezini bulmak oldu. Kendimi geliştirmem gereken bir çok konu olduğunu ve bu eksiklikle yanıp tutuştuğumu hissediyordum. Bilgiye ve yeni deneyimlere açtım. Ve bu ihtiyacımı karşılayacak en iyi yapı gençlik merkezleriydi. Üniversite yıllarında, bende gelişimi gören arkadaşlarımda benimle birlikte gençlik merkezlerine gelmeye başladı. Beraber sayısız gönüllülük faaliyetlerine katıldık. Ayrıca işaret dili kursu, İngilizce kursu ve bir çok sosyal etkinliklere katılım sağladık. Lisede kendi gelişimime yönelik temelleri atan ben üniversite yıllarının sonlarına doğru bambaşka biri olmaya başlamıştım.  Artık daha mücadeleci, hayattan keyif alan, bir çok alanda kendini geliştirmiş ve geliştirmeye çalışan biri olmuştum. 


Gençlik Merkezleri Emre Kadero
Var mısın kendinle kalmaya kampı
Gençlik Merkezleri Emre Kadero
 Türkmen çocuklarla etkinlik

Gençlik Merkezleri Emre Kadero
Girişimcilik Kampı
       
        Gençlik merkezlerinde geçirdiğim süre zarfında tüm etkinliklere ücretsiz olarak katılım sağladım. İnanılmaz fırsatlar ve imkanlar sunan gençlik merkezleri Gençlik Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyet göstermektedir. 7-29 yaş aralığında ki çocuk ve gençlere yönelik birçok eğitim veren bu merkezleri şiddetle tavsiye ediyorum. Son olarak gençlik merkezlerinde edindiğim deneyim ve tecrübelerimi yazıya aktarmamı teşvik eden Ahmet GÜLCAN hocama teşekkürlerimi sunarım. 


  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar