Son yayınlananlar

8 Aralık 2023 Cuma

2023 Kasım Aylık Rapor - 2. Ay

  

2024 Kasım Aylık Rapor- Potansiyel Yatırımcı

       Herkese Merhaba. Bu blog sitesinde daha önce gezdiğim gördüğüm yerleri ve deneyimlerimi yazıyordum. Ama artık burada finansal özgürlük yolculuğumu yazmaya karar verdim.


Öncelikle adım Emre, İzmir'de devlet hastanesinde çalışan bir sağlık çalışanıyım. 4 yıl önce borsa ile tanıştım. Daha sonra bu süreç zarfında kendimi finansal olarak kendimi eğittim. Önümüzde ki günlerde de SPL Düzey 1 sınavına girerek bu kulvarda profesyonel adım atmayı planlamaktayım. 


Artık her ay burada portföyümün gelişimini sizlerle paylaşacağım. Ay içerisinde de finansal okuryazarlığın artması açısından yazılarımı yazmaya devam edeceğim.


Zamanla bu mecrada kaynaşacağız. Şuan X, İnstagram ve ekadero.com olmak üzere 3 mecrada varız. Önümüzde ki günlerde Youtube dan da aktif paylaşımlar yapmayı planlamaktayım.



Kasım Ayı Temettü Portföyü

2023 Ekim ayında başladığım finansal özgürlük yolculuğumun 2. ayında portföyümde 12 hisse yer alıyor.

2024 Kasım Aylık Rapor- Potansiyel Yatırımcı


     Sektöründe beğendiğim aralarında büyüme hisselerinin de olduğu 12 hisselik portföyüm bu şekilde. Şirketin işleri yolunda gittiği sürece 2030'a kadar biriktirmeyi planlıyorum.

Bist 100 bu ay %5.78 pozitif performans gösterdi. Benim portföyüm ise %2,6 pozitif performans gösterdi. Bist büyümesinin gerisinde kalmamın sebebi elimde havacılık ve bankacılık sektörlerinin olmaması. Nişanlımda bu sektörler olduğu için bende ekleme yapmadım. Evlendiğimizde birleştireceğiz zaten. 

2024 Kasım Aylık Rapor- Potansiyel Yatırımcı

 
     Ayı piyasasında olduğumuz için. Portföyüm sermayemden bile kaybettirdi bana. Aylık maaşımı aldığımda eklemeye devam edeceğim. Enerji ve Otomotiv sektöründe ki düşüşleri Aralık ayında değerlendirip ekleme yapmayı planlıyorum. Aynı zamanda Bimas ve Logo adını koymak için 1-2 lot ekleme yaptım uygun teknik seviyeden ekleme yapacağım.

2024 Kasım Aylık Rapor- Potansiyel Yatırımcı

     2 Aydır uzun vadeli portföyüm enflasyon verisi altında kalıyor. Enflasyon hesabını ENAG a göre yapıyorum. Portföyümün anlık değeri 78.737₺ iken enflasyon 86.805₺.  Arada ciddi fark var. Aradaki fark %10. Yüksek enflasyon ortamında ayı piyasasında geçici enflasyon altında kalmalar hedefimden beni şaşırtamaz. Uzun vadeli yatırımlarıma istikralı bir şekilde devam.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar