Son yayınlananlar

17 Haziran 2020 Çarşamba

Seyahat Öncesi Hazırlık Nasıl Olmalı

Seyahat

Seyahat öncesi hazırlık aşaması seyahatinizin kaderini belirler. Seyahat etmeden önce mutlaka hazırlık yapılmalı ve tüm ayrıntılar düşünülmelidir. Eğer benim gibi free takılan biri iseniz rotanızı kabataslak çizin, geri kalan her şeyi akışına bırakın. Seyahat öncesi hazırlık evresi değerlendirilirken seyahatten ne beklediğinize göre araştırma yapmalısınız. Benim param yok ama ben seyahat etmek istiyorum diyorsanız mutlaka yazımı okumaya devam ediniz.👇


  • Gideceğiniz bölgenin kültürünü o bölgede neler yapılır, hangi müzelere gidilir, o bölgenin doğal güzellikleri nelerdir? Bunları mutlaka araştırın. .
  • Yanınızda mutlaka ilk yardım çantası bulundurun. (Yara bandı, batikon, gazlı bez vs.)
  • Fazla eşya götürmeyin. Evet fazla eşya götürmeyin çünkü çoğunu zaten giymiyorsunuz siz seyahat etmeye gidiyorsunuz podyuma değil. 
  • Allerji durumunuz varsa mutlaka önlemini alın yoksa tatiliniz size zehir olabilir.
  • Kalacağınız apart, otel veya pansiyon gibi yerlerde daha önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Hem erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmış olursunuz hemde özellikle turistik alanlara gidiyorsanız kalacak yer  bulamayacağınız gibi size çok çok pahalıya patlar. (Kamp yaparak seyahat edecekler bekleyin sizin için ayrı bir tavsiyem var 😉)
  • Yanınızda mutlaka nakit para bulundurun ve tek banka kartınız olmasın özellikle yurt dışına seyahat ediyorsanız, bu çok önemli!
Seyahat Öncesi Hazırlık Nasıl Olmalı

 Şimdi gelelim çadır kurarak, couchsurfingi kullanarak yada sokakta yatarak seyahat etmeye. Biz bu yola "Gökyüzündeki 5 milyon yıldızı 5 yıldızlı otele değişmem" diyerek başladık. Evimizi umutlarımızı ve hayallerimizi çantamıza sığdırdık günlerce bazende haftalarca yollara koyulduk. Yeri geldi çok üzüldük, yeri geldi aç susuz kaldık, sıcağın altında saatlerce yürüdük ama  içimizdeki tutku bizi her zaman ayakta tuttu. Aslında bizim gibi seyahat edenlerin böyle ahım şahım hazırlık süreci yoktur. Çünkü bizim seyahatimizin devamını sağlayan hayallerimizdir, umudumuzdur. Ama tabi her insan gibi bazı zaruri ihtiyaçlarımızı karşılamamız için bizde hazırlık yapmalıyız.

Seyahat Öncesi Hazırlık Nasıl Olmalı

   Öncelikle seyahat etmek bir seçimdir. Ayrıcalık değildir. Herkes seyahat edebilir. Emre sende abartma diyebilir hatta söylediklerime gülebilirsiniz. Ama siz istedikten sonra başarılmayacak bir şey yoktur. Seyahat etmek bir nevi öğrenmek, kendinize yatırım yapmaktır. Böyle bir güzelliği kendinize yapmak istemez misiniz? Televizyon izleyerek ve sosyal medyadan çıkmayarak öldürdüğümüz zamanı bunun için değerlendirebiliriz. Şimdiiii, seyahat öncesi hazırlığımız nasıl olmalı hadi gelin bir inceleyelim.
  • Çanta: Ortalama 50-70 litre arası bir sırt çantanız olmalı. Benim kullandığım çanta 65 litre gayet işimi görüyor.   
  • Mat, tulum ve çadır: Bunlar sizin eviniz yatağınız yorganınız. Tabi mat yerine şişme yatak da alabilirsiniz. 
  • El feneri ve kendinizi korumak için çakı bulundurmanızı tavsiye ederim. 
  • Gideceğiniz şehrin veya ülkenin araştırmasını yapın biliminden sanatına, doğal güzelliklerinden sokaklarına her şeyini araştırın. Bence pazarlarına gidin köylerine gidin. Yerel halkıyla sohbet edin. 
  • Müze kart çıkarın. 1 yıl boyunca çoğu müzeye ücretsiz girebilirsiniz.
  • Yolda satmak için el yapımı eşyalar yapın. Yolda gidiyor emin olabilirsiniz. 
  • Dikiş seti alın yanınıza. Bu maddeyi önemseyin yolda çantanız falan yırtılır en azından sizi geçici olarak kurtarır.
  • Powerbank almayı unutmayın. Bol bol video ve fotoğraf çekeceksiniz.
  • Evet geldik en bomba maddeye. Seyahatimizi devam ettirmemiz için dahada da önemlisi hayatımızı idame etmemiz için bir yerden ufakta olsa para kazanmamız gerekiyor. "Eee biz seyahat etmek için bu yola çıktık. İşe girip çalışmak için değil." diyebilirsiniz. Bir durun size güzel bir teklifim var. Seyahat ederken para kazanmak. Nasıl bence kulağa hoş geliyor. Seyahate çıkmadan önceki süreçte yolda satabileceğimiz küçük küçük el yapımı eşyalar yapabilir ve bunları satabilirsiniz. Örneğin; biz yolda keçeden sabun lifi, anahtarlık ve sahilde topladığımız taşları boyadık ardından gittiğimiz yerlerde küçük bir örtü sererek insanlara ürünlerimizi sattık.
    Seyahat öncesi hazırlık evresi senin nasıl seyahat etmek istediğine bağlı olarak değişir. Şimdiye kadar seyahatimin yaklaşık %95 ini otostop ile yaptım. Otostop kültürü bambaşka. Bu konuya başka bir yazımda yer vereceğim. Yazımı burada sonlandırmak istiyorum. Diğer yazılarımda görüşmek üzere.

Seyahat Öncesi hazırlık nasıl olmalı
Keçeden Sabun Yapımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar