Son yayınlananlar

4 Ocak 2019 Cuma

Kamp Kurmaya Yeni başlayanlar İçin 15 Hayat Kurtaran Çözüm

Kamp için Tüyolar

       
       Her insanın ölmeden  önce deneyimlemesi gerektiğini düşündüğüm ve herkese tavsiye ettiğim bir uğraştır kamp kurmak. Etrafımıza baktığımızda insanlar kamp yapmanın çok riskli olduğunu söylerler. Evet riskleri vardır. Fakat bu riskleri bilip önlem alırsanız bu uğraş sizin hayatınızı değiştirebilir. Yemeğinden tut güvenliğine kadar her şeyi kontrol etme becerisi kazanacaksınız. Kamp çantasında ne olmalı? adlı yazıma Buradan ulaşabilirsiniz.

      İlk kamp kurmaya gittiğim zaman tek başına iki gün boyunca hiç bilmediğim bir yerde kalmıştım. Pek fazla araştırmadan yola çıkmıştım ve neredeyse bu önemsememezlik bana zarar verecekti. O yüzden  kamp yapmayı düşünen herkesin yazımı sabırla okumasını tavsiye ederim.
Tavsiye Makale: İzmir Balçova terapi ormanı kamp

        Kamp kurmak için öncelikle olması gereken ekipmanları temin etmemiz gerekir. Bu ekipmanların kalitesi bütçenize göre değişmektedir. Uygun ve kaliteli ekipmanlar için Decathlon mağazasına göz atmanızı tavsiye ederim. Kış kampı mı yoksa Mevsimlik kamp mı yapmak istiyorsunuz önce buna karar vererek alışverişiniz yapmalısınız. Lafı daha fazla uzatmadan tecrübelerime ve gözlemlerime dayanarak sizin için hazırladığım maddelere göz atalım.
Tavsiye Makale:  İzmir Foça da Kamp nereye atılır ?


Kamp Kurmaya Yeni başlayanlar İçin 15 Hayat Kurtaran Çözüm


 Kamp İçin Önemli 15 Tüyo


1-) Kamp yapacağınız yerde ateş yakmak yasak mı veya izin alınması gerekiyor mu ? Bunları araştırın

2-) Çadır kuracağınız yerin zemini nasıl, çakılar çakılabilir mi ? Çadır kurulacak yer önemlidir. Gidip de kayanın üzerine çadır kurarsanız çadırı sabitleyemezsiniz ve güvenli bir kurulum olmaz.

3-) Kamp yapacağınız yerde ateş yakacaksanız yakacak var mı ? Bunun araştırmasını yapmalısınız. (Yoksa donarsınız :))

4-) Yaz günlerinde pusula yardımı ile güneşin doğduğu yöne doğru (Doğu yönü) çadırınızı kurmayın yoksa sabah sıcaktan uyuyamazsınız.

5-) Ateş için toprağı kazıp çukur yapar ve etrafını taşlarla çevirirseniz güvenli bir ateş sağlarsınız.

6-) Kamp yapacağınız yerin etrafını iyi tanımalısınız alış veriş yapacağınız bir yer var ise kilometrelerce öteden alış veriş yapıp kendinize yük yapmayın.

7-) Hava durumuna mutlaka bakın rüzgar hızı da önemli onuda dikkate alın.

8-) Ateş yakmak için rüzgar çakmağı kullanın yoksa uğraşırsınız.

9-) Gideceğiniz yerde ulaşım nasıl, wc imkanı var mı ? Bunlar önemli araştırmayı ihmal etmeyin.

10-) Ateşinizi çadırınızdan en az 1 metre uzağa yapın. Çünkü çadır naylon olduğu için ani bir rüzgar oluşması durumunda kıvılcımların çadıra zarar vermesi ihtimali vardır.

11-) Yatmadan önce ateşinizin tamamen söndüğüne emin olun.

12-) Yanınıza el feneri almayı unutmayın. (Çok önemli)

13-) Göl veya bataklık  kenarında kamp kuracaksanız mutlaka sineklere karşı önlem almalısınız yoksa yaptığınız işten bir şey anlamazsınız. Çadırınızın 4 bir köşesine soyulmuş sarımsak koyarak sinekleri uzaklaştırabilirsiniz.

14-) Yiyeceklerinizi kesinlikle ağzını açık bırakmayın ve yemek atıklarınızı çadırınızın yakınında bulundurmayın gece yabani hayvanları çadırınıza çekmeye gerek yok. :)

15-) Çadır ağacın hemen altına kurulmamalıdır. Çünkü ağaç dal parçaları üzerinize düşebilir ve sivri ve tek ağaçlar yıldırım çekebilir.


       Yukarıda verdiğim tüyoları dikkate alırsanız işiniz kolaylaşacaktır. En önemli tüyoyu unuttum. Arkadaşlar arkanızda hiçbir şey bırakmayın doğayı temiz tutun, doğayla kalın. Kamp yaptığım yerler hakkında yazılarıma göz atmayı unutmayın.
Tavsiye Makale:  İzmir Seferhisar Kamp




1 yorum:

  1. kap kurmaya başlayanlar için çok güzel tavsiyeler olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil

Sayfalar