Son yayınlananlar

10 Ağustos 2018 Cuma

Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?


Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?


          Otostop çekmek çok yorucu, eğlenceli bazende biraz riskli bir eylemdir. Otostopla seyahat etmeye başladıktan sonra çok farklı insanlarla karşılaşacaksınız. Bu insanlar size çok şey katacaktır. Bu insanlar belki hayatınızda bir daha görmeyeceksiniz, belkide hayatınızda hep kalacaklardır. Düşünsenize biri sizi arabasına alıyor. Daha önce hiç görmediğiniz biriyle beraber yola çıkıyorsunuz. Ondan bir şey öğreniyorsunuz. O sizden bir şey öğreniyor böylece ufkunuz ve bilginiz artıyor.Her türlü kazanıyorsunuz.
Tavsiye Makale: Kamp Çantasında Ne Olmalı? / Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

    Çoğu insan otostop çekmekten çekinir tabi haklı birazda ülkemizin durumu ortada. Ama hayatta birazda risk almadan da tadı çıkmıyor. Sırtınıza çantanızı alın ve yola çıkın. Yola çıkmak, sizin bakış açınızı yaşam tarzınızı her şeyinizi etkileyecek. Belki güneşin altında sıcaktan çok pişeceksiniz belkide yağmurun altında sırılsıklam olacaksınız. Ama hedefinize ulaşmadan bırakmayacaksınız. 👍

Otostop Nasıl Çekilmeli?


            Baş parmağınızı kaldırın düz tutun yada gideceğiniz yönü işaret edin. Virajlarda ve trafik ışıklarından yeni çıkan araçlara çekmeyin. Aracın görüş alanına girdikten sonra elinizi kaldırın yanınıza gelince kaldırırsanız aracın durması için imkan tanımamış olursunuz. Araç geçene kadar ısrarcı olun otostop çekme kültüründe cool olmak diye bir şey yoktur arkadaş o parmak kalkacak, kavak gibi durursan üzgünüm ama kimse durmaz.
Tavsiye Makale: Çok Gezen Ne Bilir?

Otostop Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


      Otostop çekerken bunları unutmayın. Otobanda çevre yolunda ve ana caddelerde kamyonetlerin arkasına binmek yasaktır. E tipi yollarda ve D 200  yollarında yürürken trafik polisine yakalanmayın, yakalanırsanız 72 ₺ para ödersiniz. Asla otobanda şeridi geçmeyin mümkün olduğunca kenardan gidin araçlar yeterince hızlı zaten bu konuda dikkat edin.


Araçlar Kimlere Durur?


        Otostop işi aslında birazda şans işidir. Yeri gelir 5 dakikada dururlar yeri gelir 45 dakikada. Aslında sabır isteyen bir iştir. Sabırlı olun umudunuzu yitirmeyin. Otostop çekerken elinizde sigara ve alkol varsa araçların durma oranı %99 azalır. Yoldayken hal ve tavırlarınızda aynı zamanda çok önemli karşı tarafa güven vermelisiniz. Kalabalık olursanız kamyondan başka araç beklemeyin. Çok nadirdir otomobil durma olasılığı. Kalabalık olduğunuzda gruplara ayrılarak yolunuza devam etmelisiniz. Bir kız bir erkek şeklindeki otostop çekmeniz durma olasılığını artıracaktır. Üstünüz başınızın dikkatli olmasına özen gösterin. Akşam araçların durma olasılığı oldukça düşüktür akşama kalmayın. Pankarta gideceğiniz yönü veya mizahi yazılar yazarsanız durma olasılığınız oldukça yüksek olacaktır.

Otostop Çekmenin Ne Gibi Riski Vardır?


      En büyük risk hız. Çok hız yapan bir araca bindiyseniz biraz sıkıntı olabiliyor. Benim bindiğim bir araç saatte 240 km hız yaptığı için ceza yedi. O yolu birde bana sorun geçmek bilmedi. :) Alkollü araç sürenlere denk gelme ihtimaliniz vardır şimdiye kadar 100 e yakın otostop çekmişliğim vardır. Bunun % 10 u alkollü araç denk gelmiştir. Diğer bir en büyük sorunda taciz olayları. Bu tür olaylarla ben ve çevremdeki insanlar karşılaşmadı ama en büyük risklerden biriside budur.


Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?

     Otostop çekmenin bir nevi dilencilik olduğunu düşünen var. Bu düşünceye asla katılmıyorum. Sonuçta kimsenin zorla arabasına binmiyorsunuz. Motora, arabaya, kamyonete çektiğim otostopun yanında traktöre çektiğim otostop bambaşkadır. Rotanıza daha yavaş gideceksiniz olsun gidin aceleniz mi var. Tadını çıkarın yolların. Umudunuzu kaybetmeyin benim yolda güneşin altında 1,5 saat beklemişliğim oldu bazen akşama kaldım ve hiç bilmediğim şehirde sanayinin ortasında çadır attığım oldu. Ama ertesi gün kalktım ve yoluma devam ettim ve sonunda hedefime ulaştım.
Tavsiye Makale: Kamp Kurmaya Yeni başlayanlar İçin 15 Hayat Kurtaran Çözüm


Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar