Son yayınlananlar

6 Ağustos 2018 Pazartesi

Eski Foça'da Gezilecek Yerler / İngiliz Burnu Kamp




Eski Foça'da Gezilecek Yerler / İngiliz Burnu  Kamp


           İzmir'e 70 km uzaklıkta bulunan Eski Foça, antik çağda iyon yerleşimi olarak ortaya çıkmış, adını da kendisini çevreleyen denizde ve adalarda yaşayan foklardan almıştır. Foça yeni Foça ve eski Foça olarak ikiye ayrılır. Bizim kamp yaptığımız yer eski Foça da İngiliz burnunda yer almaktadır. Şüphesiz eski Foça, İzmir'de ki en güzel kamp yerlerinden birisidir. Foça ya gittikten sonra Foça'nın merkezinden İngiliz burnu arası 1 Km mesafededir. Foça merkezden bu buruna yürüyerek ulaştık. Biraz çadır kurmak için yer sıkıntısı yaşadık ama denize tam bakan bir tepe bulduk ve çadırımızı attık. Sizde İngiliz burnuna geldikten sonra gözünüze güzel gelen yere çadırınızı atabilirsiniz.

Tavsiye Makale:  Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?


Eski Foça'da Gezilecek Yerler / İngiliz Burnu  Kamp
İNGİLİZ BURNU

Eski Foça'ya Nasıl Gidilir?


     Eski Foça ya gitmeniz şehir merkezinden yaklaşık 2 saat sürmektedir. Arabayla ise ortalama 1 saatte gidersiniz. Toplu taşıma araçlarını kullanarak gitmek isteyenler için izban kullanarak Hatundere istasyonunda inmeleri buradan da eshot ile Foça'ya gitmeleri gerekir.
Tavsiye Makale: Balçova Terapi Ormanı Kamp


 İngiliz Burnu Yakınlarında Market Veya Büfe Var Mı?


    Alışverişinizi Foça merkezde yapıp buraya gelmeniz sizin için daha mantıklı olur. Merkezde a.101 ve şok var. İngiliz Burnu yakınlarında market bulmazsınız en az 750 m yürümeniz gerekmektedir.

İngiliz Burnunda Yakacak Sıkıntısı Var Mı?


       Evet yakacak sıkıntısı var. Yakınlarda yakacak bulmanız zordur. Fakat biraz açıldıktan sonra yakacak bulabilirsiniz.

Eski Foça'da Gezilecek Yerler / İngiliz Burnu  Kamp



Eski Foça İngiliz Burnunda Ne Yapılır? 


      Dağcılığa ilgisi olanlar için güzel yamaçlar vardır. Şöyle anlatayım 15 m boyutunda bir kayalık var ve aşağı halat sarkıtılmış. Ne yapıp edip o yeri bulun daha sonra o halattan aşağı inin çok güzel taşlar bulacaksınız.Denize girme imkanınız vardır. Belirli bir ücret ödeyip yakındaki adalara gidebilme şansınız vardır.

Tuvalet Ve Duş İhtiyacını Nasıl Karşılayacağız? 


     İngiliz burnunda, duş ihtiyacınızı karşılayacağınız alan bulunmamaktadır. Duş için plaja inmeniz gerekmektedir. Tuvalet ihtiyacınızı yapabileceğiniz bir alanda yoktur. Ağaçlıklar arasında ihtiyacınızı görmekten başka şansınız mümkün olmamaktadır.😃


Eski Foça'da Gezilecek Yerler / İngiliz Burnu  Kamp
   

       Benim gittiğim kamplardan şartları en zor olan kamp yeri burasıydı. Tamda o gün aksine akşam yağmur yağdı. İngiliz burnu yüksekte kaldığı için rüzgarlı zor bir gece geçirdik. Gün içerisinde yakacak bulmakta zorlandık. Tuvalet sıkıntımız vardı. Tüm bu sıkıntılara rağmen çok heyecanlı geçen bir etkinlik oldu. Manzarası çok güzeldir Foça'nın gün batımının ayrı bir tadı vardır bu semtte.   Foça ya giderseniz balık ekmeğin tadına mutlaka bakın. Foça'nın ünlü dondurmacısı var orada kime sorsanız bilir, dondurma yemeden Foça'dan ayrılmayın.Ve bana kalırsa mutlaka gidin o şirin mahallelerinde dolaşın, beş kapıyı ziyaret edin, değirmene çıkın ve manzaranın tadını çıkarın.
Tavsiye Makale: Orşal Koyu Nerededir, Nasıl Gidilir? / Seferhisar Kamp Alanı


Adres: İsmetpaşa Mahallesi, İngiliz Burnu, 394. Sk., 35680 Foça/İzmir












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar