Son yayınlananlar

12 Mayıs 2021 Çarşamba

Dikili Bademlide Harika Kamp Alanı | Çam Kamping

Dikili bademli kamp


       İzmir'e 100 km uzaklıkta bulunan bademli, muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Eğer sizde bu eşsiz doğada vakit geçirmek istiyorsanız bademli merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunan Çam Kampingi tavsiye ederim. Harika bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız mutlaka ziyaret etmenizi düşündüğüm bu alanda size yaşadığım tecrübelerimi ve kamping hakkında detaylı bilgileri aktarmaya çalışacağım.

Bademli Çam Kampingde Neler var?

     Kamp alanı yaklaşık 1000 çadırlık kapasiteye sahiptir. Ancak salgın döneminde mesafe kurallarına uymak adına kapasite düşürülmüştür. Kampingde geçirdiğimiz 3 gün boyunca ihtiyaçlarımızın birçoğunu kamp alanından karşılayabildik.
      Kamp alanında tuvalet, duş, buzdolabı, çamaşır makinası, fön makinası, otopark ve cafetarya mevcuttur. Cafetarya içerisinden makul fiyatlarda  beslenme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Cafetaryada alkollü ve alkolsüz içecekler mevcuttur. Kamping alanın neredeyse her yerinde priz mevcuttur. Elektrik sıkıntısı çekmeyeceksiniz. Tuvaletler her sabah temizlenir. Fakat bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Alanda ses sistemi mevcuttur. Ayrıca yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi deniz kıyısında salıncak ve masa da mevcuttur. 

     Kamp alanında toprak üzerine ateş yakmak yasaktır. Bunun için mangal veya varil kullanmanız gerekmektedir. Çevrede yakacak alacağınız yerler var fakat kendi aracınız ile geliyorsanız yanınızda getiriniz. 

Kamp alanının günlük ücreti bizim gittiğimiz dönemde(Nisan) 40-60₺ arasındaydı. Bu fiyat diğer aylarda farklılık gösterebilir. 

Bademli Çam Kamping

Bademli Çam Kampinge Nasıl Gidilir?

Bademli Çam Kampinge İzmir'den toplu taşıma ile gitmek istiyorsanız;

      İzbana binip son durak olan Aliağa istasyonunda ininiz. İstasyondan çıktıktan sonra Aliağa-Dikili ESHOT'u olan 837 no'lu araca bininiz. Bu araç sizi Dikiliye götürecektir. Dikilide indikten sonra Bademliye gitmek için dolmuş ve taksi mevcuttur. Taksiler ortalama 50 ₺ gibi bir ücretle sizi kamping alanına bırakıyor. İzmir merkezden yola çıkan bir kişi bu alternatifi seçerse ortalama 3 saatte kamping alanında olacaktır. (Yola çıkmadan önce 837 no'lu ESHOT'un saatlerine bakınız.)

    Toplu taşıma aracı ile bir diğer alternatif ise; İzmir otogardan dikiliye direkt ulaşım mevcuttur. İzmir-Dikili otobüsüne binip dikili merkezde inebilir ve sonrasında taksi veya doluşla kamping alanına ulaşabilirsiniz. 

      Kendi aracınız ile kamping alanına ulaşmak isterseniz Google Maps size yardımcı olacaktır. Yalnız dikkatinizi çekmek istediğim nokta kamping alanına varmadan son 500 metrede dikkatli araç kullanmanızdır. Çünkü yol çok dar ve toprak yoldur. 

Adres: Çam Kamping, Bademli, 32. Sokak, Dikili/İzmir

Bademli Çam Kamping Hakkında Püf Noktalar

  • Kamp alanında ateş yakmayı düşünüyorsanız yanınıza mangal veya varil alınız. 
  • Sabah saatlerinde mutlaka kamp alanının dışına çıkıp etrafı dolaşınız. Harika manzaralara şahit olacaksınız. 
  • Suyun derinliğinin hemen artmaması çocuklar için çok büyük avantaj olması nedeniyle güvenle denize girilebilir. Ayrıca denizi temizdir. 
  • Kamp alanı adı ile anlaşılacağı üzere çam ağaçları ile kaplıdır. Çam kokusuna alerjiniz var ise dikkatli olmanızı öneririm.
  • Karavanınız ile alana giriş yapabilir ve konaklayabilirsiniz.
  • Kamp yaptığımız süre boyunca çalışanlar güler yüzlü ve ilgiliydi. Bu konuda içiniz rahat olsun.

Bademli Çam kamping


   

3 yorum:

  1. Harika bir tanıtım olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Suyun derinliğinin hemen artmıyor oluşu anneler için harika. Bir macera düşüneceğiz oğlumla. 😊

    YanıtlaSil

Sayfalar