Son yayınlananlar

8 Eylül 2019 Pazar

Kayseri'de Balık Nerede Tutulur

Kayseri'de Balık Nerede Tutulur

 
      Kayseri'de balık avlamak isteyen avcıların ilk akıllarına gelen yer genellikle yamula veya sarımsaklı barajıdır. Fakat ben bu yazımda insanlar tarafından fazla keşfedilmemiş ve barajlardan daha çok balık avlayacağınız bir yerden bahsetmek istiyorum. Kayapınar göleti,  Kayseri merkezden 62 km uzaklıkta ve Kayserinin Felahiye ilçesinde yer almaktadır. Sazan avlamak isteyen avcıların mutlaka buraya gelmesini tavsiye ederim. Bu gölette sadece sazan olduğunu ve gölün yapay bir göl olduğunu belirtmek isterim.

Kayseri'de Balık Nerede Tutulur

Kayseri'de Sazan Avı Yapılacak Yer

     Kayseri'de sazan avlayacağınız ve sizi eli boş göndermeyeceğine inandığım nadir yerlerden biri olan Kayapınar köyüne bağlı olan Kayapınar göletinin çevresindeki imkanlardan bahsedecek  olursak, gölet yakınlarında market ve tuvalet bulunmamaktadır. Bu dezavantajı oldukça üzücü fakat ilerleyen zamanlarda Felahiye belediyesinin bu konuya el atacağını düşünüyorum. O yüzden gölete gelmeden tüm ihtiyaçlarını gidermeniz gerekir. Ateş yakıp balık ızgara yapmak isterseniz yakacak konusunda sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Çevrede bulunan kuru ağaçları kullanarak ateş yakabilirsiniz. Gölet kenarları genelde eğimli fakat düz bir alan da bulabilirsiniz. Kayapınar göletinin en büyük avantajlarından birisi yaklaşık 500 m yakınında buz gibi akan içilebilir su olmasıdır. Böylelikle bulaşık yıkama ve içme suyu derdiniz ortadan kalkmış olur. Kayapınar göletinde güneşten korunmak için plaj şemsiyenizi yanınızda getirmenizi tavsiye ederim. Çünkü gündüz vakti göl kenarında gölge bir alan bulabilme ihtimaliniz çok düşüktür.

Kayseri'de Balık Nerede Tutulur

Kayapınar Göletine Nasıl Gidilir

   Kayapınar göletine Kayseri merkezden arabanızla 1 saat kadar bir sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Kayseri- Yozgat sınırları arasında kalan kayapınar göletine otobüsle ulaşım yoktur. Resimlerde de gördüğünüz gibi ıssız bir yerdir. O yüzden buraya gelirken hazırlıklı gelmenizi tavsiye ederim.

Adres: Felahiye Özvatan Yolu, Kayapınar, 38750 Felahiye/Kayseri

Kayseri'de Balık Nerede Tutulur

14 yorum:

  1. Kayapınar göleti kafa dinleyecek mükemmel bir yer. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. bende balık tutmayı çok severim ama burası biraz uzak sanırım teşekkürler güzel bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. Buraya giden arkadaşlardan duyardım ama hiç görmedim sayende görmüş oldum. Tşk emeğine saglik:)

    YanıtlaSil
  4. Rüzgar yoksa balik sürekli aktif. Güzel mera. Şu ara ufak balik geliyor. Limitlere uyarak kurutulmamasi gereken elimizde son kalanlardan. Rastgele.

    YanıtlaSil
  5. Sazanların boyutları nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reis öncelikle rastgele sazan avlamak için güzel yer olduğunu belirtmissin bende gitmeyi düşünüyorum güncel durum nedir bilgi verebilir misin acaba internette hiç Bilgi yok baraj hakkında vs. Hala aktif balık var mı malum çoğu barajlarda balık yok denecek kadar azaldı sazan avı için söylüyorum şimdiden teşekkürler...

      Sil
  6. Yolu nasıl iyi mi peki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bozuk yol yok denecek kadar azdır.

      Sil
    2. Peki bu zamanda balık olur mu. Bu haftasonu gitsem mesela. Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın.

      Sil
  7. Kardeşim pazar günu gitmek istiyorum yine göl aktifmi mangal felanda yapacaz ateş yakmak serbesttmi bilginiz varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ateş yapmak serbest. Genelde sakin oluyor. Zaten kimseler olmuyor.

      Sil

Sayfalar