Son yayınlananlar

14 Ağustos 2019 Çarşamba

Homurlu Şelalesi Mesire Alanı

Homurlu Şelalesi Mesire Alanı


    Kayseri develi ilçesinin küçükkünye mahallesinde yer alan homurlu şelalesi mesire alanı, son zamanlarda ziyaretçilerin uğrak noktası olduğu harikulade yerlerden birisidir. Kayseri merkeze 100 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Homurlu şelalesi mesire alanı 2017 yılında faaliyete geçmiştir. Kayseri ile Adana arasındaki mağaradan gelen buz gibi suyun tadına varabileceğiniz nadir yerlerden birisidir. Arabayla geliyorsanız yanınıza şişenizi alın ve bu lezzetli suyu şişelerinize doldurmayı unutmayın. Develiye tekrar yolunuz düşerse veya dönüş yolunuzda mutlaka ama mutlaka kuş cennetine, Sultan sazlığına uğrayınız.

    Yaz aylarında mesire alanında yer bulmak için sabah erken saatlerde gelmeniz gerekmektedir. Bizim gittiğimizde sabah saat 10'du ve yer bulamadık. Şansımıza bir aile oturdukları yerden kalktılar oraya geçtik. Homurlu şelalesi mesire alanında ortalama 15-20 tane kamelya bulunmaktadır. Bu da ziyaretçilere yetmemektedir. O yüzden siz siz olun saat 9'dan sonrasına kalmayın. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var. Sabah güneşi direkt kamelyanın içine vuruyor. Yanınıza uzun bir çarşaf ve ip alın. Böylelikle güneşi engelleyebilirsiniz. 

Homurlu Şelalesi Mesire Alanına Nasıl Gidilir


Homurlu Şelalesinde Ne Yapılır 

  Yapılacak pek bir aktivite yoktur ama sakin bir hafta sonu geçirmek isteyenler için birebirdir. Sizde mangalınızı alıp semaverde çayınızı demleyerek harika bir gün geçirebilirsiniz. Yaz aylarında homurlu şelalesi mesire alanına gelen ziyaretçiler, şelalenin buz gibi sularına kucak açıyorlar. Fakat jandarma geldiğinde tüm herkesi şelaleden çıkarıyor. Şelalenin tepesine çıkmanın yasak olduğunu unutmayınız. Çevrede çocuklar için oyun alanı bulunmamaktadır. Top oynamak için uygun bir alanda yoktur. Homurlu şelalesi mesire alanında Develi belediyesinin mescidi ve tuvaleti bulunmaktadır. Ayrıca küçük bir market de yer almaktadır. 

Homurlu Şelalesinde Piknik

Homurlu Şelalesi Mesire Alanına Nasıl Gidilir

   Kayseri merkezden oldukça uzakta yer alan homurlu şelalesi mesire alanına, Tomarza yolundan ve Develi yolundan olmak üzere iki şekilde gidebilirsiniz. Develi yolunu seçerek doğru bir tercih yapacağınıza emin olabilirsiniz. Tomarza yolundan giderseniz  köylerin içinden geçe geçe gidilebiliyor. Buda kötü yollardan gitmenize ve varış sürenizin uzamasına neden olur. Develi yolundan gidecek olursanız. Kayseri merkezden ortalama 1 saat 40 dakika da homurlu şelalesi mesire alanına ulaşırsınız. 

5 yorum:

  1. Homurlu şelalesi uzak olmasına rağmen görülmesi gereken bir yer.Bilgiler için tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Homurlu şelalesi gerçekten güzel bir yer. Bu tür yaptığınız tanıtımlar gidemeyenler için yerinde bir paylaşım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Acaba kamp yapılacak alan varmidir

    YanıtlaSil

Sayfalar