Son yayınlananlar

28 Haziran 2019 Cuma

Özdere Çukuraltı Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?


        İzmir'in menderes ilçesine bağlı bulunan özderenin en kalabalık plajlarından olan çukuraltı plajı, 250 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliği ile mavi bayrak sahası olarak uluslararası alanda ödül almıştır. Her sene oldukça fazla ziyaretçi akınına uğrayan çukuraltı plajının bir çok artı noktası vardır. Bunlardan en önemlileri toplu taşımanın olması, çevresinde sosyal alanlarının olması ve zemini tamamen doğal kumdan olması diyebilirim.
Tavsiye Makale: Orşal Koyu Nerededir, Nasıl Gidilir?

Özdere Çukuraltı Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Çukuraltı Halk Plajına Nasıl Gidilir

    İzmir'in en güzel halk plajlarından birisi olan çukuraltı halk plajına İzmir'in dört bir yanından toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bulunduğunuz yerden eshot, tramvay veya metro ile izbana gelmelisiniz. Daha sonra tepeköy yönüne giden trenlere binip cumaovası istasyonunda inmelisiniz. Cumaovası istasyonundan çukuraltı halk plajına 775 numaralı eshota binip ortalama 1 saat 15 dakika kadar bir sürede çukuraltı halk plajına ulaşabilirsiniz. Otobüs süresi oldukça uzun olduğu için yanınıza bol bol su almayı unutmayınız. İndiğiniz yerde a.101, bim ve şok market vardır. Alışverişinizi buradan yapabilirsiniz. Eshot plajın yanından geçmemektedir. Ana caddede inip ortalama 10 dakika kadar yürüdükten sonra plaja ulaşabilirsiniz. Özel araç ile ulaşım sağlayacak iseniz yolun fazla zigzaglı olduğunu belirterek, plajda otopark konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi söylemek isterim



     Çukuraltı halk plajında ücretsiz olarak tuvalet kullanabilme ve duş alabilme imkanınız vardır. Ayrıca hemen yakınlarda bulunan özel işletmelerin kendine özel tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunmaktadır. Plajın suyu oldukça temiz fakat sahil kalabalıklaştıkça kum kalkıyor ve suyun berraklığı bozuluyor. Suyun derinliğinin hemen artmaması çocuklar için çok büyük avantaj. Bu avantajı sayesinde aileler çukuraltı plajını tercih etmektedir. Sahilde şemsiye fiyatlarından bahsedecek olursak fiyatları biraz pahalı diyebilirim. Tek bir şemsiyeyi 20 ₺ ye kiralama işlemi yapılıyor fakat biraz pazarlık ile 15₺ ye kiralayabileceğinizi unutmayın. 

Özdere Çukuraltı Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?


      Halk plajının yanından otel bulunmaktadır. Otelin deniz botundan belirli bir ücret ödeyip yararlanabilirsiniz. Ayrıca sahilde market, büfe ve cafe tarzı birçok işletme mevcuttur. İşletmelerin fiyatı bir tatil yeri olarak diğer tatil yerlerine göre daha uygundur. Erken saatlerde insanlar sahile akın ediyor. Yaz aylarında saat 10-11 gibi bile gelseniz plajın arka taraflarında ancak yer bulabilirsiniz. 

3 yorum:

  1. Ozdere cukuralti plajina ilk firsatta gidecegim.tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Özdere çukuraltı Plajı gerçekten gidilmesi gereken güzel bir yer. Editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Tesadüfen gittiğimiz yer harika, ekonomik olmasını istiyorsanız aracınıza katlanır plaj sandalyesi ve bir şemsiye bulundurmanız iyi olur.

    YanıtlaSil

Sayfalar