Son yayınlananlar

1 Mayıs 2019 Çarşamba

Konfor Alanından Çık Mutlu Ol!

Konfor Alanından Çık Mutlu Ol!


        İnsanlar gelişen teknoloji ile birlikte artık dış dünyaya duyularını kapatmaya başlıyor. Robotlaşıyoruz her geçen gün. Tükeniyoruz... Zamanımızı öldürüyoz. Hayallerimiz var hepsi birbirinden güzel ama hayallerimiz uğruna çalışmaya üşeniyoruz. Bir kere konfor alanımızdan çıkmıyoruz. Konfor alanını, kişinin kendini rahat hissettiği her hangi bir değişim gelişim olmayan bir alan olarak tanımlayabiliriz. Bizi küçüklükten bu yana dayatılmış sisteme göre yetiştirdiler. Neymiş efendim gençken çalış ki yaşlılığında ekmeğini yersin. Şuan Türkiye'de çoğu genç bir an önce mesleğimi elime alıyım daha sonra evleneyim derdine düşmüş. Sırtına çantasını alıp da özgürlüğe mutluluğa doğru yol alan çok ender insan kaldı. İnsanlar konfor alanınında çıkıp zorluğu görse aslında değişecekler, mutlu olacaklar. Hiçbir başarı hiçbir değişim sen konfor alanından çıkmadığın sürece gelmez.
Tavsiye Makale: 30 Yaşınıza Basmadan Değişin!

   Günlerin ayların nasıl geçtiğini bilmeden yaşıyoruz. Bu dünyada sadece yerim içerim sonra ölür giderim düşüncesiyle yaşayan insanlar var. İnsanda merak duygusu olmalı. Senin alanına dahi girmeyen şeylere bile burnunu sokmalısın, öğrenmelisin. Çünkü öğrenmek, hayatı öğrenmek, öğrenmeyi öğrenmek seni değişime uğratacak. Bir an önce mesleğimi elime alıyım kaygısıyla kendimizi strese maruz bırakıyoruz. Yaş 24-25 lerde meslek sahibi oluyorsun ama o yaşlara kadar hiçbir şey yapmadığını görüyorsun. Sen 25 yılını en güzel yıllarını çöpe atıyorsun. Ülkemizde ki eğitim sistemi çok üzülerek söylüyorum ki çocuklarımızı eğitmekten ziyade köreltiyor. Belkide böyle olmamızın en büyük nedeni eğitim sistemidir. Ama ne olursa olsun bunu sen değiştirebilirsin. Eğitim sistemini bahane edip kazılan çukura düşemezsin. 25 yaşından sonrada hadiiii kız/oğlan bul evlen. Daha sonra çoluk çocuğa karış. Kredi çekerek mobilya al, ev al. Sonra karı koca ömür boyu borç ödemeye başla. Senin hayatın bu olmamalı. Bu yazıyı kaç yaşında okuyorsan oku her zaman değiştireceğin bir şey vardır. Bu kalıplaşmış sisteme boyun eğmemeliyiz.

   Yaptığımız meslek yada okuduğumuz okul sadece bunlara odaklanıyoruz. Çok yönlü insan olmak bünyemize ağır geliyor. Üstüne birde bize dayatılan bu sisteme boyun eğiyoruz. Biz insan değil bildiğin koyun gibi yaşıyoruz. Bir çok insan sevmediği mesleği yapıyor. İstemediği şehirde yaşıyor. İstemediği insanlarla birlikte. Sorsan ne yapabilirim der bin türlü bahane uydurur. Sen konfor alanından çıkmazsan kirlenmezsen sonun bu olacak. Seni çok üzecekler. Hayatta başına ne gelirse gelsin her zaman bir umut vardır. Değiştirebileceklerine odaklan, olumsuzlukları düşünme. Alanında en iyisi ol ama diğer alanlarda da bilgin olsun. Ve kirlenmekten asla korkma.

 

6 yorum:

  1. Sistem bizi kalıba koyup robotlaştırıyor. Program yüklüyorlar. Yat uyan işe git haftada bir gün tatil yeter. Güzel yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kalıplaşmış sistemden uzaklaşmak için bazı riskler almalıyız. Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  2. Hayat kısa mumkun oldugu kadar anı yasamak gerekir. Dün gecti yarın gelirmi bilinmez gun bugündür.Guzel yazı olmus elinize emeginize saglik

    YanıtlaSil
  3. En iyisi anı yaşamak. Elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Sayfalar