Son yayınlananlar

23 Nisan 2019 Salı

Pamucak Sahili Kamp


Pamucak Sahili Kamp

      Pamucak Sahili, İzmir merkeze 85 kilometre uzaklıkta bulunan, doğal kum sahilidir. Sahilin uzunluğu ortalama 2 kilometreyi bulmaktadır. Denizi gayet temiz ve çevresinde insanların ihtiyaçlarını giderebileceği (Market, otel, tuvalet vs) imkanlar bulunmaktadır. Pamucak plajı bizim 4 günlük turumuzun ilk rotasıydı. Pamucak sahilinin 12 kilometre gerisinde bulunan Selçuk kalesine ve Efes müzesine uğradıktan sonra 8 kilometre gerisinde kalan Efes antik kentine de uğradıktan sonra pamucak sahiline ulaştık. Pamucak yolundan bulunan bu tarihi yerlere uğramayı unutmayın.
Tavsiye Makale: Urla Demircili Adası Kamp


Pamucak Sahiline Nasıl Gidilir?

     Pamucak sahiline ulaşım oldukça kolaydır. Fakat toplu taşıma araçlarıyla gelecekler için oldukça uzun bir yol sizi bekliyor. İzbana binip Tepeköy yönüne gidilmeli ve buradan da Selçuk izbana aktarma yapılmalıdır. Bir başka yol ise Tepeköy yönünden Selçuk'a dolmuş ile ulaşım sağlanmalıdır. Sadece izban kullanarak ulaşım sağlarsanız öğrenci için ortalama 4-5 ₺ yetişkin için ise 8-9 ₺, izbandan sonra dolmuşla ulaşımınızı devam ettirirseniz öğrenci için 8-9 ₺, yetişkin için ise 14-15 ₺ gibi ücretle ulaşım sağlarsınız. Selçuk'a geldikten yine Pamucak sahiline dolmuş vardır. Selçuk kalesine gitmek isterseniz Selçuk izbandan yürüme mesafesi fakat Efes Antik Kenti 3 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Efes Antik Kentine de dolmuşla ulaşım sağlanmaktadır.

     Otostopla gitmek isteyenler aydın otobanına çıkmalıdır. Eğer Bornova da yola çıkacaksanız Ege üniversitesi arkasında aydına giden yol bulunmaktadır. Aydına her giden araç Selçuk'dan geçmektedir. Araçların sizi alma ihtimalide oldukça yüksektir. Selçuk-Pamucak yolu içinde aynı şeyi söyleyebilirim.

Pamucak Sahili Kamp

Pamucak Sahilinde Kamp Yapılır Mı?

   Pamucak sahilinde kamp yapmak isteyenler için iki seçenek vardır. Birincisi kamping alanlardır. Bunlardan birisi dereli kamping. Burada belli bir miktar para verip kamp yapabilmektesiniz. Diğer seçenek ise sahil boyunca her hangi bir yere kamp atmak. Biz sahil boyu gözümüze kestirdiğimiz bir yere kamp attık. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Sadece çevrede oldukça fazla sinek var. Bunun için hazırlıklı gitmenizi öneririm. Yakacak bulmamamız zor olmadı çünkü sahilin gerisi yarı ormandı ve şansımıza kenara atılmış odunlar vardı. Çevrede market, tuvalet ve duş alınacak yerlerde bulunmaktadır. Ayrıca tüm operatörlerde telefon çekmektedir. Ve diğer bir güzel yanı da devlete ait sosyal tesis yer almaktadır. Burada uygun miktarda yemek yiyebilir ve tesisin sağladığı imkanlardan faydalanabilirsiniz.
Tavsiye Makale: Muğla Ölüdeniz'de Kamp

8 yorum:

  1. güzel bir yere benziyor balık ta tuttunuz mu acaba umarım eğlenceli geçmiştir tavsiyeler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oltamız yanımızda değildi tutmadık ama balık tutanların sayısı oldukça fazlaydı

      Sil
  2. Tesekkur ederim verdiğiniz bilgi icin

    YanıtlaSil
  3. Pamucak sahilinde ilk firsatta kamp yapmak isterim.

    YanıtlaSil
  4. Kamp çadırı orda var mı yoksa kendimiz mi satın alıyoruz fiyatı nasıl bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Kendi çadırınızı kendiniz götürüyorsunuz. Orada sadece belli bir alan içinde çadırınızla konaklama yapabilirsiniz..

      Sil

Sayfalar