Son yayınlananlar

28 Mart 2019 Perşembe

Urla Demircili Yarım Adası Kamp


Urla Demircili Yarım Adası Kamp

        Urla demircili yarım adası, İzmir merkeze 60 km uzaklıkta urlaya ise, 15 km uzaklıkta bulunan kampçıların yeni keşfettiği harikulade yerlerden birisidir. Sadece kampçıların değil, balıkçıların karavan da tatil yapmak ve denize girmek isteyenler için yeni yeni gün yüzüne çıkan bir yarım ada. Urla demircili adasına nasıl gidilir? Kamp yapmak için izin alınması gerekir mi? Burada balık tutulur mu? Tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenmek için yazımı okumaya devam ediniz?
Tavsiye Makale: Dolungaz Karaburun Kamp

  Demircili Yarım Adasında Kamp Yapmak İçin İzin Almak Gerekir Mi?

        Yarım adada kamp yapmak için daha önce giden arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, "Yarım adada kamp yapmak için izin alınmasına gerek yok" dediler. Fakat biz gittik ve çadırımızı kurduk bir süre jandarma gelip burada kamp yapmak için izin alınması gerektiğini belirtti. Ve çadırımızı toplayıp buradan ayrılamamızı istedi. Bizde Mecburen çadırları toplayıp daha gerilerde bir arazide çadır atmak durumunda kaldık. Normalde jandarmanın belirttiği alanın dışına çıkmadık. Çünkü saat geç olmuştu. Tüm riskleri göze alarak çadırımızı kurduk. Demircili yarım adasında kamp yapmaya gidecekseniz her türlü ihtimale karşı jandarmadan izin almayı unutmayın. Urla demircili yarım adası, sakız adasına yakın olduğu için bu alan jandarma gözetimi altında olduğunu unutmayayın!

Demircili Yarım Adasında Balık Tutulur mu? 

        Yarım adada balık tutmak oldukça yaygındır. Buradaki hedef balık çupradır. Çevredekilerden edindiğim ve kendi gözlemlerim sonucu bu bölgede olta ve tekne balıkçılığı oldukça yaygındır. Balık tutmak için iyi bir yer seçimi olabilir.


Urla Demircili Yarım Adası Kamp

Yarım Adada Ne Tür İmkanlar Vardır?

       Kamp yapacaklar için yakacak sıkıntısı çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Adanın arka taraflarında bolca ağaç vardır. Burada kuru odunlar bulabilirsiniz. Tuvalet için ise, ücretli tuvalet vardır. Kışın açık değil ama yazın açıkmış. Ada yakınlarında market veya büfe yoktur. Gelmeden mutlaka alışverişinizi yapın. En yakın market 3 km uzaklıktaki demircili köyünde kalmaktadır. Adada tekneler bulunmakta ve kalıcı karavanlar yer almaktadır. Çok sakin sessiz kafa dinlemelik bir yer.  kampçılar için gecesi soğuk oluyor sıkı giyinmenizi öneririm. Gün içindede rüzgar diğer sahillere göre fazladır.

Urla demircili Yarım Adasına Nasıl Gidilir?

   Yarım adaya ulaşım, biraz zordur. Hem araçla hem otobüs hemde otostopla gidecekler için. Özel araçla gidecekler için, köyü adaya bağlayan yollar biraz dar ve taşlıdır. Otobüsle gidecekler için, Fahrettin Altay metro istasyonunda inmeleri buradan urla otobüsüne bindikten sonra urlaya ulaşmaları gerekir. Ardından tekrar demircili köyü için otobüse binmeleri gerekir. Otobüs adaya kadar gelmemektedir buradan adaya ulaşımı yürüyerek sağlayabilirsiniz. Köy ile yarım ada arasındaki mesafe 3 km dir. Otobüsle gelecekler bu yolu yürümeye göze almalıdır. Ayrıca pazar günleri köye hiçbir şekilde ulaşım yoktur. 


Urla Demircili Yarım Adası Kamp

4 yorum:

  1. Tanıtım için editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yerler hiç bilmiyordum demircili yarım adasını teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolunuz demircili yarım adasına düşerse mutlaka uğrayın. Ben teşekkür ederim

      Sil
  3. Demircili yarim adasında kamp yapmak herkese nasip olmaz.Bir gün de olsa kamp yapmak istérim.

    YanıtlaSil

Sayfalar