Son yayınlananlar

13 Mart 2019 Çarşamba

Hayatta Her Alanda Başarılı Olmak Mümkün Müdür?

Hayatta Her Alanda Başarılı Olmak Mümkün Müdür?

        Hayatın her alanında başarılı olmayı kim istemez ki? Hayatta her alanda başarılı olabilir miyiz? Tüm insanlara her gün 24 saattir. Ama kimimiz çok çalışır geleceğe yatırım yaparız kimimiz ise sadece karnımız doysun gözüyle hayatımızı idame ettiririz. Her insan geleceğini kendi inşa eder. Hayat ne kadar önüne engel çıkarsa da pes etmeden devam eden her zaman başarıyı elde etmiştir.
İlgili Makale: Zaman Yönetimi Nedir, Neden Gereklidir?

     Her alanda başarılı olmak mümkün müdür sorusunun cevabı kişiden kişiye farklılık gösterir. Bilim adamlarına göre bir alanda uzmanlaşmak için 10.000 saat kuralını yerine getirmelisiniz. Yani uzmanlaşmak istediğiniz alanda 10.000 saat çalışmalısınız yani bu ortalama 416 gününüzü dakikası dakikasına o işe vermeniz demektir. Bence insan hayatı boyunca bir işte uzman olması gerekir. Tüm konularda uzman olamayız. Tüm konularda uzman olabilmek için ömrümüz yok. Bir konuda uzmanlaşma ve tüm konularda bilgi sahibi olmak, bence bize verilen şu kısacık ömürde yapılacak en doğru şey olabilir.
İlgili Makale: Nasıl Azimli Biri Olunur,Ne Kadar Azimlisin?


      Hayatta her alanda başarılı olmak için çok çalışmak gerekir. Her alanda uzman olamayız ama konuşacaklarımız, yapacaklarımız olabilir. Bunun için öğrenmeyi, bilgiyi sevmeliyiz. Sporu, sanatı, doğayı sevmeliyiz.

Hayatta Her Alanda Başarılı Olmak Mümkün Müdür?

Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalıyız?

     Başarının anahtarı kişinin kendisidir. Zaman en büyük nimet, savurganlık ise en büyük zindandır. Başarının kapılarını aralamak sizin elinizdedir. Yaptıklarımız yada yapmadıklarımız hepsinin sorumlusu biziz. Başarılı olmak için bazı yapmamız gerekenler;
  • Hedefinizi belirleyin
  • Sorumluluk sahibi olun
  • Kendinizi tanıyın
  • Gününüzü planlayın
  • Sabırlı olun ve isteyin
  • Hayata olumlu bakın 
  • Hobi edinin.
  • Hayır demeyi öğrenin
      Birden fazla alanda, aynı anda başarıyı sağlamamız zor olabilir. Bunun için seçtiğiniz alanda odaklanmalı ve onun üzerinde durmalısınız istediğiniz seviye geldiğinizde bir sonraki alana yönelip onun üzerinde çalışmalısınız. Aksi takdirde verim azalıyor ve başarı oranı düşüyor. Bu durum bilim insanlarınca kanıtlanmıştır. Başarılı olmak istediğimiz alanlarda adım adım ilerlemeli ve planlama yapmalıyız.

7 yorum:

  1. Mükemmel motivasyon yazısı için editöre teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Başarının anahtarı kişinin kendisidir. En etkileyici sözde bu

    YanıtlaSil
  3. kendimiz inanmalıyız ki başkalarınıda inandıralım çok teşekkürler güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  4. Başarılı olmak İÇİN yapmamız gereken herşey eksiksiz listelenmiş. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  5. her konuda mükemmel olamayız ama bir çok konuda başarılı olabiliriz. sevdim bu yazıyı motivasyon süper

    YanıtlaSil
  6. Hayatta her alanda mukemmel olamayız lakin bir cok alanda yeteneklerimiz olabilir.

    YanıtlaSil

Sayfalar