Son yayınlananlar

17 Şubat 2019 Pazar

Muğla Ölüdeniz'de Kamp


Muğla Ölüdeniz'de Kamp


         Geçen yaz İzmir'den başladığımız Ege turuna, damga vuran en güzel yer ölüdeniz oldu. Yıllardır hayalimizde olan bu yerde kamp kuracağımız aklımızın ucundan dahi geçmezdi. Çünkü ölüdeniz halk plajı bitiminde ücretli bir alanda çadırımızı kurduk. Eee ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim. Buraya çadır kurmak yasak ve güvenlik 7/24 her saat başı kontrol ediyor. Bol aksiyonlu kamp maceramız ve daha fazlası için okumaya devam ediniz.
Tavsiye Makale: Dolungaz Kamp Alanı Karaburun/ İzmir

  Muğla Ölüdeniz Neler Yapılır? 

       Ölüdeniz hepimizin bildiği gibi oldukça turistik ve tanınmış bir yer. Sezonun tüm günü çok yoğunluk olmaktadır. Burada paraşüt yapılabilir, tekne turlarına katılınabilir ve yakın çevre doğal güzelliklerini görebilirsiniz.

  • Tekne Turları: Turlar ücretleri 100₺ den başlayıp 250₺ ye kadar devam etmektedir. Sabah 09:00 da ölüdeniz halk plajından kalkıp saat 17:00 a kadar çevrede bulunan çeşitli koyları gezmektedir. Bu geziye birde öğle yemeği de dahildir. Onun dışında su dahil her şey ücretlidir. Biz en son 80 ₺ ye indirmiştik.
  • Yamaç Paraşütü: Ölüdeniz paraşütüyle ünlüdür. Çünkü paraşütte harika manzaralara şahit oluyorsunuz. Kıyıya yakın bulunan Babadağ'a servis aracılığı ile ulaşım vardır. Fiyat ise Türk lirası olarak 300-350 ₺ ile başlamaktadır. Hoca eşliği ile atlamak durumundasınız. Tüm etkinlik boyunca video ve fotoğraf çekimi onlar tarafından sağlanmaktadır.
  • Su Sporları: Ölüdeniz'de çeşitli su sporları yer almaktadır. Bunlardan bir kaçı jetski, wakesurf ve flyboard'dur. 
     Ege turumuzu otostop çekerek devam ettiriyorduk. Her geçtiğimiz yerde tecrübe ediniyor bir şeyler öğreniyorduk. Ölüdeniz'i 10 km güneyinde gözleri kamaştıracak bir yer var, Kelebekler Vadisi. Ölüdeniz'e gidilip de Kelebekler Vadisine uğramadan dönmek olur mu

Muğla Ölüdeniz'de Kamp  Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi

   Ölüdeniz'e Ulaşım Nasıl Sağlanır? 

    Biz tüm yol boyunca ulaşımımızı otostop ile sağladığımız için ulaşım bizim için sorun teşkil etmedi. Ama yolda kalma durumunda ne olur ne olmaz diye bilgi sahibi olduk. Ölüdeniz, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer almaktadır. Muğla'ya ulaşım sağladıktan sonra ölüdeniz ile arasındaki mesafe 150 km oluyor. 35 ₺ karşılığında dolmuşlar ile ulaşımı sağlayabilirsiniz. Muğla'da ulaşım genellikle dolmuş ile sağlanmaktadır.
Tavsiye Makale: Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?

Muğla Ölüdeniz'de Kamp


Ölüdeniz'de Kamp Yapılacak Alan Var mı?

      Ölüdeniz, gerçekten temiz suyu ve geniş sahiliyle ne kadar güzel olsa da kamp alanı konusunda kampçıları biraz zorlayabilir. Halk plajında çadır kurmayı denedik ama yasak olduğunu söyledir. Ama Sahil bitimi bir ağacın altına çadır kurulmuştu. Kurmak isteyen risk alıp kuruyor. 

       Halk plajı bitiminden hemen sonra özel plaj var buraya giriş kişi başı 7₺, öğrenci için ise 3.5₺ almaktadır. Köpeklerin girmesi yasaktır. Buranın halk plajından farkı daha bakımlı olması ve temel ihtiyaçların giderilmesine daha fazla olanak sağlamasıdır. Buraya girmeye değer mi diye sorarsanız. bence değer derim. 


      Burada çadır kurmanın yasak olduğunu bile bile gece kalmaya karar verdik. Çünkü yakında gidilebilecek yakın bir yer yok ve saatte epeyce geç olmuştu. Akşam 8 den sonra burası kapandı ve sadece biz kaldık çadırımız ağaçlar arasında kaldığı için güvenlikler tarafından fark edilmedi. O gece köpekler ile birlikte her saat başı arama yapıldı. Ha yakalandık ha yakalanacağız korkusuyla uyuyamadık. Bu aksiyonları yaşamak istemiyorsanız,Ölüdeniz'e 16 km mesafede bulunan kabak koyuna veya kelebekler vadisine çadırınızı kurun. 

Muğla Ölüdeniz'de Kamp


5 yorum:

  1. Ölüdeniz gerçekten gezilecek yer

    YanıtlaSil
  2. Ölüdeniz, insanın ölmeden önce mutlaka uğraması gerektiğini düşündüğüm yer.

    YanıtlaSil
  3. Muğla Ölüdeniz kamp alanında bulunmuştum.Harika bir yer...

    YanıtlaSil
  4. kamp kuramam ama ölü deniz mutlaka görülmesi gereken bir yer

    YanıtlaSil
  5. Ölü deniz bir harika bir dahaki girişimde mutlaka camp yapacagim

    YanıtlaSil

Sayfalar