Son yayınlananlar

5 Şubat 2019 Salı

Dolungaz Kamp Alanı / Karaburun


Dolungaz Kamp Alanı / Karaburun

       İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan Dolungaz kamp alanı, İzmir merkeze 107 km uzaklıkta bulunmaktadır. 2018 Nisan ayının başında kamp grubumuz ile Karaburun dolungaz kamp alanı için yola çıktık. Dolungaz kamp alanı, Karaburun'un uç noktasında yer almaktadır. Şimdi kampta yaşadıklarımı bilgi ve becerilerimi size aktarmak istiyorum. Yazımı okumaya devam ediniz.
Tavsiye Makale: Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır


Dolungaz Kamp Alanına Nasıl Gidilir? 

       İzmir merkezden otostop ile yolculuğumuzu tamamlayarak kamp alanına ulaştık. Bazı arkadaşlarımız ESHOT kullanarak da ulaşımını sağladılar. 2018 Nisan ayında Dolungaz kamp alanı yolları yeni yapılıyordu şimdilerde ise tamamen bitmiş olmalıdır. Bu yüzden arabasıyla gidecek olanlar için oldukça avantajlı bir durum oluşturuyor.

       ESHOT ile kamp alanına erişim sağlayan arkadaşlarımız ortalama 4 saatte ancak gelebildiler. Karaburun'a gelmek için otobüsle önce urlaya gitmeniz gerekiyor. Bunun içinde Fahrettin Altay metro istasyonunun önündeki duraklardan urlaya gitmeli daha sonra Karaburun için otobüse binmelisiniz. Karaburun merkeze geldikten sonrada 4,6 km uzaklıkta olan Dolungaz kamp alanına ulaşım sağlamalısınız. 

       Dolmuş ile kamp alanına erişim sağlamak isterseniz, Fahrettin Altay metro istasyonunun oradaki dolmuşla 15 ₺ karşılığında Karaburun merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuşla ulaşım ESHOT ile ulaşıma nazaran daha pahalı olmasına rağmen daha hızlı kamp alanına ulaşırsınız.

      Otostop ile kamp alanına erişim sağlamak isterseniz, Fahrettin Altay'a ulaşım sağladıktan sonra, çeşme otobanını yoluna girerek otostop çekmeye başlamalısınız. Biz fazla beklemedik. Tek arabayla çeşme-Karaburun yol ayrımına geldik ve buradan kamp alanına kadar ikinci arabayla devam ettik. Size tavsiyem ESHOT ve Dolmuşla uğraşmayın. Otostopla 2 saat kadar kısa süre ile kamp alanına ulaşırsınız. Tabi şansınız kötü gitmezse.
İlgili Makale: Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır

Dolungaz Kamp Alanı / Karaburun


Yakınlarda Market Veya Büfe Var Mı?

      Dolungaz kamp alanı yakınlarda market veya büfe tarzı yerler maalesef bulunmamaktadır. Karaburun merkezden alışverişinizi yapabilirsiniz. Karaburun merkezde Migros, A.101 ve Bim gibi geniş çaplı marketler bulunmaktadır.

Tuvalet Ve Duş İhtiyacını Nasıl Karşılayacağız? 

     Dolungaz kamp alanında, duş alabilmek ve tuvalet ihtiyacınızı giderebilmek için maalesef bir alan bulunmamaktadır. Ağaçlıklar arasında işinizi görmekten başka çareniz yok.😄


       Dolungaz kamp alanında 2 gece geçirdik. Çok sakin bir kamp alanı ve ücretsizdi. Nisan ayının başında gittiğimiz için gece biraz soğuktu. Deniz kenarına bir yamaç iniyor. O yamaçtan aşağı indikten sonra kayalıkların üstüne oturup deniz manzarasını seyredebilirsiniz. Ayrıca balık tutmak için alanlarda mevcuttur. Kamp alanı genel olarak yamaç üzerinde yer almaktadır. Çadır kurabilmek için düz bir zemin bulabildik. En az 30 çadır vardık ve herkes çadır kurabilecek düzlük bulabildi. Kamp alanına ulaşım için tabelada yönlendirmeler bulunmaktadır. Kamp alanını bulmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Genel olarak 2 gece hiç kimse tarafından rahatsız edilmeden güzel bir gece geçirdik. Karaburun'a yolunuz düşerse dolungaz kamp alanında kamp kurmayı unutmayın!
Tavsiye Makale: Kamp Kurmaya Yeni başlayanlar İçin 15 Hayat Kurtaran Çözüm


    

6 yorum:

  1. Harika tanıtım olmuş.Böyle ayrıntılı tanıtımlar gittiğimizde işimizi kolaylaştırıyor.
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İşinizi kolaylaştırdıysa ne mutlu bana.

      Sil
  2. Ben bu İzmir'i çok merak ediyorum Türkiye'nin 70 vilayetine gidip buraya gidememek acı veriyor. Fırsat bulduğum zaman gideceğim ilk yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gelir görürsünüz Yasin bey. İzmir Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisidir.

      Sil
  3. Karaburuna çok yakınım ama buradan hiç haberim yoktu. Harikasınız. Belki bir gün birlikte gideriz.

    YanıtlaSil

Sayfalar