Son yayınlananlar

9 Şubat 2019 Cumartesi

California Alabama Hills'de Galaksiler

California Alabama Hills'de Galaksiler

    California(Kaliforniya), Alaska ve Teksasın ardından ABD'nin en büyük üçüncü eyaletidir.  Ayrıca 39 milyonu geçen nüfusu ile ABD'nin en kalabalık eyaleti yerini almaktadır. Kaliforniya'nın 330 km güneyinde yer alan Alabama Hills (Tepeler) yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi manzaralara ev sahipiği yapmaktadır. Şimdi size Alabama tepelerinden bahsetmeden önce galaksilerden bahsetmek istiyorum.

 Galaksi Nedir?

      Galaksi, diğer bir adıyla gök ada, karanlık sistemde yer alan yıldız topluluğu olarak tanımlanmaktadır. Gözlemlenebilir evrende 100 milyardan fazla galaksi grubu bulunduğu bilir. Ve buna bağlı olarak 30 trilyon yıldız galaksilerde yerini almaktadır. Galaksiler ve yıldızlar hakkında araştırmalara devam ediliyor fakat net bir şekilde araştırmalar sonuçlanamıyor. Evrende 100 milyardan fazla galaksi var dedik. Peki bizim bulunduğumuz galaksi hangisi hiç düşündünüz mü?

     Daha önce hepimizin işittiği fakat tam olarak bilmediği bir galaksi: Samanyolu galaksi'si. Samanyolu galaksi'si dünyamızın da içinde bulunduğu güneş sistemini de içine alan bir gök adadır. 17. yüzyılda Galileo ile başlayan Samanyolu galaksi'si hakkında araştırmalar, 20. yüzyılda en net bilgileri bize sunmuştur.

California Alabama Hills'de Galaksiler

Alabama Hills Özellikleri

      Alabama tepeleri, 1900'lerin başından itibaren fotoğrafçılık, dağcılık ve kampçılık ile misafirlerini ağırlıyor. Bu tepenin özelliği nedir? Kaliforniya'da bulunan sıralı dağ nasıl olur da bu kadar dikkatleri üzerine çeker? 

      Bölgede çeşitli kayalıklar, koşu, ata binme, balık tutma ve gün batımı şaşırtıcı derecede güzeldir. Bu dağların çok yönlü sosyal özelliklerinin yanında, herhangi bir kozmolojik araç kullanmadan gözle görülebilen galaksileri de eklemek istiyorum. Alabama tepeleri en çok ilkbahar ve sonbaharda ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Alabama tepelerinde 300 den fazla film çekildi. Bu sayı oldukça fazla. 
     Bu dağlarda günümüzde hala yaşayan yerli halk bulunmaktadır. Bu topraklara saygı duymamızı özen göstermemizi istiyorlar. Alabama dağları çöl iklimine sahip olduğu için burada atılan bir elma kabuğu bile çürümesi için yüzyıllar geçmektedir. Alabama tepeleri muhteşem kayaları ve geceleri gökyüzünü şenlendiren muhteşem galaksileri ile hem yeryüzü harikası hem gökyüzü. Tüm bunlara ev sahipliği yapan Alabama tepeleri, her geçen yıl daha çok tanınıyor ve ilgileri üzerine çekmeye devam ediyor.



Kaynakça:
www.bishopvisitor. com
  

5 yorum:

Sayfalar