Son yayınlananlar

29 Ocak 2019 Salı

Tedavisi Bulunamayan Hastalıklar Nelerdir?

Tedavisi Bulunamayan Hastalıklar Nelerdir?

       20. yüzyılın ikinci yarısı ve 21. yüzyılda daha çok gelişen sağlık teknolojisiyle bir çok hastalığa çözüm bulundu ve yaşam kalite standartları artırıldı. Ama hala tedavisi bulunamayan bir çok hastalık vardır. İnsanlık tarihinde çok büyük salgınlar ve hastalıklar yaşadı. Veba (Kara Ölüm), Tüberküloz (verem) Ve varisella (Su çiçeği) gibi hastalıklar bunlardan en bilinenleridir. Tedavisi bulunamayan hastalıklara geçmeden önce geçmişte geçirdiğimiz bazı hastalıkların topluma olan etkisinden bahsetmek istiyorum.
Tavsiye Makale: Toplumda En Sık Görülen Hastalıklar

Cüzzam:  Bazı mikroorganizmaların yol açtığı, çevresel sinir sistemi özellikle insan derisini etkileyen bulaşıcı hastalıktır. Bugün bu hastalık bakteri kaynaklı olduğu bilinmekte ve antibiyotikler ile tedavi edilmektedir.

Tetanos: Açık yaralar yoluyla tetani bakterisinin vücuda girmesi ile ateşli ve ölümcül bir hastalıktır.
halk arasında "kazıklı humma" olarak da bilinen bu hastalık günümüzde aşı ile tedavi edilmektedir.

Sıtma: Anofel türü sineklerin ısırmasıyla oluşan hastalıktır. Bu hastalık kırmızı kan hücrelerine ve insan karaciğerine zarar verir. Günümüzde belirli ilaçlar ile tedavisi yapılmaktadır.

   Tedavisi Bulunamayan 9 Hastalık

Kendi Kendine Yanma Hastalığı

      Tedavisi bulunamayan hastalıkların en kötüsü belki de budur. Hiçbir tetikleyici durum yokken insan vücudunun bir anda yanmasıyla gelişen hastalıktır. Kişiyi genelde yalnızken yakalar. İşin garibi insan vücudu kül oluncaya kadar yanarken çevredeki eşyalar bundan çok az etkilenmesidir.

Patlayan Kafa Sendromu 

    Patlayan kafa sendromuna yakalanan kişiler, sanki kafalarında mayın patlatılıyormuş gibi hissederler ve kalp krizi geçirip hayatını kaybedebilirler. Adı çok fazla duyulmamış olan bu hastalığın neyden kaynaklandığı ve nasıl ortaya çıktığı hala bilinememektedir.

Moebius(Möbius) Sendromu

     Möbius sendromu hastalığı yüzde görülen felç olarak tanımlanır. Çok nadir görülen bu hastalık, yüzde sinirlerin bloke olmasına yol açarak mimiklerin gözlerin ve ağızların hareketini engeller. Günümüzde hala tedavisi bulunamamıştır.

Yabancı El Sendromu

  Yabancı el sendromu, benimde yakın çevremde şahit olduğum bir hastalıktır. Bu hastalık beynin iki lobu arasındaki bağlantının bozulması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Sağ veya sol elin herhangi birinin kontrolden çıkarak kontrol edinilemez hal alır. Kişi kendini tokatlayabilir veya boğabilir.

Alice Harikalar Diyarında Sendromu

    Alice harikalar diyarında sendromuna yakalanan kişilerde gözler ve beyinler arasında bağlantı sorunu olması sonucu ile gelişen nörolojik hastalıktır. Kişi kendisinde ve etrafında bazı cisimleri olduğundan büyük veya olduğundan küçük görebilir. Bu hastalık, adını Lewiss Carol'un Alice harikalar diyarı adlı kitabındaki olaylara çok benzediğin için verilmiştir.

Vampir sendromu

    Bu hastalığa yakalanan kişiler güneşe çıkamıyor. Doğuştan olan vampir hastalığına yakalanan kişiler güneşe çıkarsa derilerinde derin yanıklar ve tahrişler ortaya çıkıyor. Bu yüzden ya geceleri yada özel kıyafetlerle dışarı çıkmaları gerekiyor. 

Ensefalit(Beyin İltihabı)

     Beyin iltihabı, bir çok nedeni olmakla  birlikte en çok virüsler yoluyla bulaşır.  Bu hastalığın belirtileri hastanın yaşına ve bağışıklık durumuna göre değişir. Bu hastalığın tedavisi yoktur sadece insan yaşamını sürdürme ve hayati fonksiyonların korunması amaçlanır.  

Touretto Sendromu (Baş Sallama Hastalığı)

    Baş sallama hastalığı, tekrarlayan istemsiz hareketler ile kendini belli eden bir sinir sistemi hastalığıdır. Hastalığın ilk belirtileri çocukluk çağlarında görülür. Vücudun geri kalan kısımlarını da etkilediği için ölüm kaçınılmaz  olmaktadır.

AİDS Hastalığı 

    Aids hastalığı, HIV virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Cinsel yolla, kan yoluyla ve anneden bebeğe geçişte bulaşabilir. Aids hastalığının tedavisi halen bulunamamıştır. Ancak antiretroviral ilaçlar sayesinde hastanın yaşamına devam etmesi sağlanmıştır.





2 yorum:

Sayfalar