Son yayınlananlar

2 Kasım 2018 Cuma

Nasıl Azimli Biri Olunur,Ne Kadar Azimlisin?


azim

      
            Kendine verdiğin sözleri ne kadar tutabiliyorsun? Aldığın kararlara ne kadar sadıksın? Veya  hedefine ulaşmak için geçtiğin yolları seviyor musun? Bunlar çok önemli kriterler. Bizi başarıya götüren en önemli faktörlerden biriside şüphesiz azimdir. TDK’ye göre azim “Bir işteki engelleri yenme kararlılığı” anlamına gelmektedir. Öncelikle kendimize söz vermeliyiz. Kendine verdiğin sözü tutmaman kendine yaptığın saygısızlıktır. Kendine saygısı olmayan insanın başkasına saygısı olabilir mi? Kendimize bir söz verdik ve onun arkasında durmalıyız yani sadık olmalıyız. Yaptığımız işi sevmeliyiz. Evet, işte bir anahtar kelime yakaladık; sevmek. Sevmediğin bir işi ne kadar süre yapabilirsin ki? Matematiği sevmeyen biri matematiği öğrenemez. Veya mesleğini sevmeyen birisi yaptığı işte ne kadar verimli olabilir ki. Hayallerini umutlarını çöpe atmayı, başarısız olmayı kim ister? 
Tavsiye Makale: Kendimize Verdiğimiz Sözü Nasıl Tutabiliriz?


          İnsanlar, bazen çok rahatlar. Gece yatmadan önce gözlerini kapattığında gününü bomboş geçirenler nasıl uykuya dalıyorlar anlamıyorum. Ben şahsen rahat edemiyorum. Bilgiye bu kadar aç bir milletken boş laflarla karın doyuruyoruz. Üşeniyoruz, sıkılıyoruz, azim etmiyoruz… Bir kere şunu bilelim herkes kendi hayatının mimarıdır. Kendi hayatımızı inşa etmekten aciziz. Artık bir yerlerden başlasak, dünyamızı değiştirsek çok güzel olmaz mı?
Tavsiye Makale: Mutluluğun Formülü Nedir?

azim


        Öncelikle ne yapmak istediğimizi bilmemiz gerekiyor. Daha sonra hedefime ulaştığımda sonucu beni tatmin eder mi sorusuna, evet cevabını alıyorsanız işe koyulmalısınız. Özellikle uzun süreli hedefler sabır ve azim ister. Bazen canın yapmak istemeyecek ama yapacaksın. Yorgun hissedeceksin devam edeceksin. Hayata sımsıkı bağlanacaksın. Umut biterse her şey biter. Her zaman bir umut vardır. Şuan başaramadıklarını başarma zamanı. Bu söylediklerim  her yaş için geçerli. Hiçbir şey için geç değil. Ben bunu asla yapamam demeyeceksiniz. Yeri gelecek başarısız olacaksınız. Bu yolda karşınıza her şey çıkacak ama azimli ve kararlı olup üstesinden geleceksiniz. Şimdi sizlere çok sevdiğim bir fizikçi, Nikola TESLANIN Sözünü aktaracağım. “İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir; çünkü insan imkansızın da ötesine ulaşabilir” Evet gerçekten de öyledir.
İlgili Makale: 30 Yaşınıza Basmadan Değişin!

     En çok üzüldüğüm konulardan biriside üniversite yıllarını yatarak geçiren insanlardır. Hayatının en güzel yaşlarını böyle geçiremezsin. Geleceğin anne baba adayları zamanını bu şekilde geçirirse kendi çocuğunu ne kadar iyi yetiştirebilir ki. Azimli insanlara bayılıyorum. Çünkü kendilerine saygıları yüksek insanlar. Zamanını çok güzel değerlendirirler. Hedefe ulaşana kadar pes etmezler. Şunu bilmeleri onlara yeter ben kendi irademi kontrol edebiliyorum ve bu hedefimi gerçekleştirdikten sonra çok mutlu olacağım. Hep bu hissiyat vardır. Sizce de çok güzel değil mi? Azimli bir insan olmak, demek başarılı olmak demektir. Başarılı olmayı hepimiz isteriz. Bu yüzden hayallerimize sahip çıkalım. Ne demiştik, ne yaparsan sevgiyle yap. Zaten azim kendiliğinden gelir.


        Peki sen ne kadar azimlisin? 1 ve 10 arasında puanlandırma yapacak olsan kendine kaç puan verirsin? Aşağıya duygularını ve düşüncelerini yorum olarak bırakabilirsin. Sevgiyle kalın.

4 yorum:

  1. Ben kendime bir 8 puan verebilirim rahatlıkla. Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ben kendime duruşt olayım 6 puan veriyorum çok azimli değilim bazı konularda.

    YanıtlaSil

Sayfalar