Son yayınlananlar

4 Eylül 2018 Salı

Atatürk Hakkında Az Bilinen Gerçekler


atatürk



    Bütün dünyayı fikirleriyle, konuşmaları ve başarılarıyla etkileyen lider. Yeni bir devlet kurup kısa süre içerinde devleti kalkındıran lider. Yaşadığı zamanda söyledikleri günümüzde hala geçerliliği olan ileri görüşlü bir lider. Şuan bu topraklarda olmamızın sebebi Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Şuan günümüzde unutturmaya çalışıyorlar ama biz inadına Atamıza sahip çıkacağız.




unesco

   

1-) UNESCO Dan Yüzyılın Lideri Unavanını Aldı

       Amerikalı akademisyen Arnold LUDWİNG tarafından 1900-2000 yılları arasında yaşayan 200 farklı ülkeden 1941 lider araştırılmıştır. Araştırmaya göre yüzyılın lideri Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK olarak belirlenmiştir.


atatürk

2-) Dünyada En Çok Heykeli Bulunan Lider

      Belçika,Meksika,İsrail,Hollanda ve Yeni Zellanda gibi bir çok ülkede heykeli bulunmaktadır. Küba'da bulunan Atatürk heykelinden başka hiçbir yabancı devlet adamının heykeli bulunmaktadır. Dünya üzerinde 80.000 den fazla heykeli bulunmaktadır.



atatürk

3-)Temiz Olmaya Özen Gösterirdi

       Gazi paşa, her sabah sakal tıraşı olurdu. Ayrıca baloya gideceği zamanlarda akşam bir daha tıraş olurdu. Yanındakilerin de bu konuda dikkatli olmasını ister hatta sakal tıraşı olmayanlara kızardı. Temizliğine çok dikkat eden Başkomutan Mustafa kemal, savaş zamanında su yokluğundan dolayı çamurlu su içmeyi bile göze alarak elindeki suyla elini yüzünü yıkardı.


atatürk

4-) Adolf HİTLER ATATÜRK'e Hayrandı

      Tarihin en acımasız diktatörlerinden birisi olan Hitler, "Bütün enerjimi Atatürk'ten alıyorum. Onun hayatı bizim feyizli ışığımızdır" diyerek Atatürk'e hayranlığını dile getirmiştir.

atatürk

5-) 15 Fincan Kahve Ve Ortalama 2 Paket Sigara İçerdi

   Türk kahvesini çok seven paşa, her sabah güne kahve içmeden başlamazdı. Kahveyi gün içerinde hep için paşa aynı zamanda sigara tiryakisi idi. 


atatürk


6-) Milletler Cemiyetine Davet Edilen Tek Devlet Türkiye

      O dönemde dünyanın en büyük uluslar arası topluluğu olan milletler cemiyeti, Türkiye'nin katılması için yapılan öneriler karşısında Gazi Mustafa Kemal şöyle demiştir:"Biz başvurmayı düşünmüyoruz, fakat davet ederlerse katılmayı düşünebiliriz."bunun üzerine milletler cemiyeti 1932 yılında ilk bir devleti davet etmiş ve Türkiye'de kabul etmiştir.



atatürk

7-) 14 Kitap Yazdı 3 Gazete Çıkardı 

        Çok yönlü bir lider olan Atatürk okumayı çok severdi. Mustafa Kemal'in kitapları bir çok dünya liderleri tarafından okunmuş ve örnek alınmıştır. 57 yılda 3.937 kitap okumuştur.





Atatürk Çiçeği


8-) Atatürk İsminde Çiçek Var

     Amerikalılar, Atatürk'ün eşsiz doğa sevgisine hayran kalmış ve o yıllarda(1933) geliştirilen bu çiçeğe Atatürk ismini vermiştir. Bu çiçeğin dışında dünyada devlet adamı ismi taşıyan başka çiçek yoktur.





atatürk


9-) Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Son Sözü

    Atatürk son sözü olarak doktoruna dikkatle baktı ve "Aleykümselam"dedi. Ardından girdiği komada 30 saat kaldı. 10 kasım günü ise maalesef hayatını kaybetti.

7 yorum:

  1. Ben de blogumda güzel bir Atatürk günleri yapmayı düşünüyorum. Emeğinize sağlık çok güzel bigiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel fikir yazınızı merakla bekliyorum. Başarılar

      Sil
  2. “Maalesef hayatını kaybetti.” kısmı çok duygulandırdı beni. Emeğine sağlık kardeşim. Çalışmalarının devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Atatürk hakkında az bilinen gerçekler adlı yazınız için teşekkürler.Atamız'la ilgili
    farklı bilgiler öğrenmek çok faydalı olduğunu düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Türk evladı atasını bilmeli ve tanıması gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  4. Keşke herkes Atatürk'ü o anın şartlarına göre değerlendirip ona göre detaylı araştırıp yorum yapsa ama bazıları atamızla ilgili kulaktan doğma bilgilerle yorum yapıyor

    YanıtlaSil

Sayfalar