Son yayınlananlar

5 Eylül 2018 Çarşamba

30 Yaşınıza Basmadan Değişin!

30 Yaşınıza Basmadan Değişin!
          Hayatımızın değişim noktası dediğimiz dönem 18-30 yaş arası dönemdir. Bunun aksini iddia edecek var mı? Tabi istisnaları da var elbet. Mesela, Uşağın Banaz ilçesinde 45 yaşındaki teyzemiz "Bana cahilsin sen anlamazsın dediler ve bunu kaldıramadım. Okuma yazmayı öğrendim. Kütüphanedeki kitapların bir çoğunu okudum. Şimdi artık bana bilge kadın diye sesleniyorlar." Buda bir değişim noktasıdır. İnsan 70 yaşında da olsa bir şeyleri değiştirebilir. Ama gençken temel iyi atılırsa hayat boyu değişim ve gelişim olur. Bunu öğretmenlerimizden tut taaa babaannemize kadar herkes söylüyor. Ama biz gençler kabul edelim üşeniyoruz,erteliyoruz bir kere neyi değiştireceğimizi bilmiyoruz. Durum sandığımızdan daha da ciddi. Bu kadar hayatımızı basite alarak üşenerek,sıkılarak hareket etmeden yaşamamalıyız. Şartlar ne olursa olsun geleceğimiz bizim elimizde. Bu yaşları sonuna kadar değerlendir. Şuan uyku zamanı değil harekete geç!


Gençliği anlayamadığımız an dünyadaki işimiz bitmiş demektir.                                                                                                        B.Franklin


         Yukarıda belirttiğim önemli bir detaya dikkat çekmek isterim. "Bir kere neyi değiştireceğimizi bilmiyoruz." Sabah kalkıyoruz aynaya bakıyoruz diyoruz ki: Bugün yapmak istediğim her şeyi yapacağım, artık eskisi gibi olmayacağım. Nereden başlayacağını bilmedikten sonra istediğin kadar aynanın başına geç. Herkesin bir rotası olmalı. Özellikle bu belirttiğim yaşlarda isen mutlaka olmalı. Sana biri 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun dediğinde, bir cevabın olmalı. Bir kere sosyal bir birey olmalısın. Öğrenmeyi sevmelisin.Gelişmek ve değişmek için konfor alanından çıkıp zorluğu görmelisin. Gönüllü olmalısın. Hayat enerjinin en zirvede olduğu yılları oturup seyredemezsin. Yaptığınız işe odaklanın. Şu an ne yapıyorsanız en iyisini yapmaya çalışın. Ama sadece bunu yapmakla kalmayıp daha farklı şeyler öğrenin. Öğrenmek temel prensibiniz olsun. Birçoğunuzun eşini seçeceği yaşlar bu yaşlar. Eşinizde sizin gibi olmalı okumayı, araştırmayı sevmeli. Bu yaşlarda yaptığınız, öğrendiğiniz her şey, ileri ki süreçte çocuğunuz olduğunda onu daha iyi yetiştirmenizi etkileyecektir. Özgürüm ben artık istediğimi yaparım, havasında olup da gençliğini mahveden insanlara defalarca şahit olmaktayız. Yanlış yapabilirsiniz, ama göz göre göre de yanlış yapmak aptallık olur. Azimle çalışıp kendi hayatınızı kendiniz yaratın.Zamanınızı iyi kullanın. 
Tavsiye Makale: Zamanımı yönetemiyorum diyorsanız mutlaka okumalısınız!



         Ailemiz,çevredeki insanlar,arkadaşlarımız hatta ülkemizin durumuna kadar, hayat yaşantımızı etkileyen bir çok faktör var. Bu faktörler sizi kısıtlayabilir. Hayata pozitif bakarak bu engellere asla boyun eğmeyin. Yoksa kaybedersiniz. Yaşadığınız yerden memnun değilseniz, "Benim olmam gereken şehir bu değil" diyorsanız o şehirden bir an önce gidin. Yapamam gidemem demeyin, ben yaptım sizde yaparsınız. Yurt dışı yollarını arayın Work and Travel, Erasmus ve Avruparail gibi bir çok ücretli ücretsiz imkan bulunmaktadır. Arkadaş seçimi gerçekten önemlidir. Ben sağda solda gezen cafelerden çıkmayan arkadaşım olacağına yalnız kalmayı tercih ederim. Kendi değerini enerjini fark etmelisin. Yoksa altta kalırsın gelen geçen üzerine geçer. Sporu asla ve asla hayatınızdan eksik etmeyin.Yarışma programlarına katılıp kendinizi deneyin."Rezil olurdum insanlar bir şeyler der" düşüncesi ile asla hareket etmeyin.Kendiniz için geleceğiniz için aileniz için hatta ve hatta olacak çocuklarınız için çalışın, çalışın, çalışın.
Tavsiye Makale: Mutluluğun Formülü Nedir?


7 yorum:

  1. Güzel bir motivasyon konuşması gibi olmuş.Net,özet ve kendine gel dercesine..
    Tebrikler..

    YanıtlaSil
  2. Yazı harika olmuş. Tavsiyeler de öyle. Ama biz bu ülkenin sistemiyle daha çok hapsoluruz tembelliğimize. Yurt dışı fırsatları çok önemli. Kendimizi geliştirmek için şart.

    YanıtlaSil
  3. Bu ülkenin sistemiyle gerçekten zor ama her zorluğun bir güzelliği vardır. Yurt dışı tabi kesinlikle şart olmazsa olmaz Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atatürk yazınıza yorum yapılmıyor sanırım. Buradan yapmak istiyorum. Yıllardir blog dünyasının içindeyim, Atatürk'e yer veren nadir bloggerlardansınız tebrik ederim.

      Sil
  4. Artık insanlarımız geçmişini unutuyor,unutturuyorlar. Bunun için bütün blogger arkadaşlarım bu konuda titiz davranmalı ve yer vermelidir. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Güzel tavsiyeler vermişsiniz
    Ama ben okumak İÇİN 12 yıl geç kalmışım sanırım

    YanıtlaSil

Sayfalar