Son yayınlananlar

8 Ağustos 2018 Çarşamba

Mutluluğun Formülü Nedir?




Mutluluğun Formülü Nedir?

        Hep kendi kendimize sorarız.Gerçekten ben buraya ait miyim? Yaptığım işten memnun muyum? Aslında hayat hep mutluluğu kovalamakla geçmiyor mu? Bu kovalama bizi mutluluğun formülüne ulaştırıyor mu? Kim mutlu olmak istemez ki bu hayatta. Mutluluğu kovalıyor madem herkes neden peki bu kadar mutsuz? Arkadaşlar ülkemiz insanlarının % 65'i mutsuz. Sizce de çok ciddi bir oran değil mi? Her yönden baskı içerisindeyiz sorumluluklar arttıkça hayatımız daha çekilmez hale geliyor. Bir daha bu dünyaya gelme şansımız olmayacak. Buna rağmen insan neden mutsuz olur ki? Belkide, mutluluğu nerede arayacağımızı bilmiyoruz. Kesinlikle bilmiyoruz. Hadi gelin beraber arayalım bu formülü.


         Daha önce ne zaman bir köpeğin başını okşadınız? Ya da yoldan geçemeyen yaşlı  birine yardım ettiniz mi? Mesela yediğiniz elmaya "sen benim yediğim en güzel elmasın" dediniz mi? Burada anlatmak istediğim hayatta her şeyin bir güzelliği vardır. O köpeğin başını okşamak sizi çok mutlu etmeli. Yoldan geçen o amcaya/teyzeye yardım etmek sizde bir heyecan oluşturmalı. O yediğiniz elma sizin son yediğiniz elmaymış gibi ona o gözle bakmalısınız. Çünkü o yaşadığınız an bir daha gelmeyebilir.


    Mutluluğu uzak yerlerde değil onu arama. Mutluluk senin içinde bunu hisset. Para değil, şöhret değil güzellik hiç değil. Gözlerini kapattığında gerçekten kendine ve çevrene faydalı olduğunu hissediyorsan bu işi çözmüşsündür. Araştırmalara göre en çok mutlu olan insanlar karşılık beklemeden iyilik yapan insanlardır.Gönüllülük faaliyetlerinde bulunun. Huzur evlerine, çocuk esirgeme yurtlarına gidin. Sokakta çocukların dilendirildiğini gördüğünüzde onlarla ilgilenin onlara yardımcı olun. Lütfen bu duruma alışmayın onların elinden tutun.
Tavsiye Makale: Kendimize Verdiğimiz Sözü Nasıl Tutarız?


              "Mutluluk düşündüğünüz, söylediğiniz ve yaptığınız şeyin uyum içinde  
                                                   olduğu zamandır."


Mutlu Olmak İçin Ne Yapılmalı ?

     Yalnız gezmeyi bilin. Çoğu insan yalnız gezmekten keyif almaz. İnsan kendiyle baş başa kalmalıdır. Tek başınıza yola çıkın.Yeri geldiğinde tek başına tiyatroya, sinemaya gitmeyi de bilin. Einstein'ın dediği gibi "mutlu olmak istiyorsan bir amaca bağlan, insanlara ya da eşyalara değil."Einstein'ın bu sözünü hiç unutmayın! Bir amacınız olsun ve onu gerçekleştirmek için tüm gücünüzle çalışın. Hayat bu insanlar hep mutlu olamıyor. Ama hayat acısıyla tatlısıyla güzeldir. Hayatın güzel tarafına odaklanın. Yapmak zorunda olmadıklarınız dışında istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Hayır demeyi bilin, çekinmeyin. kimseyi kırmazsınız. Senin vaktin kıymetli ve bunu kullanmayı bilmelisin. 


    Türkiye'de bir çok insan maddi yönden sıkıntı içerisinde ve bu o kadar ciddi bir hal aldı ki tek bir zenginin geliri 1 milyon insanın gelirinden fazla olabiliyor. Evet dünyanın adaletsizliği olabilir ama zaman herkese eşit verilmiş. Herkes  24 saat yaşıyor bir günü. Sen onu en iyi şekilde değerlendirirsen emin ol bu sorunların üstesinden geleceksin. Aynanın karşısına geçip kendinizi çok sevdiğinizi söyleyin. Bu asla narsist bir davranış değildir. Aksine kendinizi sevmeniz sizin psikolojik olarak daha iyi olduğunuzun göstergesidir. Kendinize zaman ayırın. Siz çok değerlisiniz her şeyinizle. Kendinizi de asla yalnız hissetmeyin. Yalnız değilsiniz. Yalnızlık nedir biliyor musunuz? Yalnızlık  pazara gidip bir karpuz alamamaktadır, tek başına bitiremem diye. Asıl yalnızlık budur. Bu yazıdan sonra şuan bir şeyleri değiştirmeye başlayın. Ve artık gerçekten başlayın. 
Tavsiye Makale: Zaman Yönetimi Nasıl Olmalı 


5 yorum:

  1. Merhaba yazdığınız yazılara hak veriyorum doğru seyler ancak sizin yazdığınız bu yazıyı yapabilecek insan neredeyse hiç yok . Ben 18 yaşından küçüğüm. insan yanlız kalmaz kabul ama ben tek başıma dışarı tek başıma çıkamıyorum bu benim yanlizliğım dan ya da ailemin bana güvensizliğinden deyil çevremizde olan olumsuzluklarıda biraz hesaba katın lütfen yine de mutluluk formulu icin teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevremizde olan olumsuzluklar hayatımız boyunca mutlaka olacaktır. Bu yazdıklarımı bizzat kendim yaptığımı düşünüyorum. Diğer insanlardaki gözlemlerime göre dediğiniz gibi oldukça sayı az. Yapabildiğiniz kadar yapmaya çalışın. Yalnız kalmaktan ben zevk alıyorum. Çünkü insan kendini sorguluyor kendini dinliyor.Arada bir tek takılmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. İnsanın kendinin ve yaşamının anlamının farkına varması gerekiyor ki bu yazıdaki mesajı anlayabilsin.Bu yazdıklarınızı yapabilmesi için insanların önce kendilerini tanımaları, hayata bakış açılarını değiştirmeleri, kavramların daha içsel ve derinlemesine tanımlayabilmeleri gerek. Bunun için de hayatı farklı gözlerle bakmayı öğrenmeleri gerek. Yanlızlık mesela. herkes için tanımı farklı. Kimisi için yanında kimse olmamak iken kimisi için kalabalığın içinde kendisini anlayan bir kişinin olmaması demek. Yazınız çok güzel olmuş. Tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız insan önce kendinden başlamalı yazdığınız yazının tamamına katılıyorum. Teşekkürler

      Sil
  3. kralsınınız king teşekkürler şimdiden itibaren hayatı yapacaklarımı ertelemeyi brakıyorum şimdi yapmaya aşlıyorum ve bidAHADA ERTELEMEYECEGİM KENDİME VERDİGİM SÖZLERİ SONUNA KADAAR TUTACAGIM CÜNKÜ MÜTHİŞ ŞEYLER YAOPABİLİRİM BİLİYORUM TEK EKSİGİM KENDİMİ YETERSİZ GÖRMEK BEN YAPARIM İSTEYEN HERKES YAPAR YAZILAR KÖTÜ İDARE EDİN HERKESE BAŞARILAR HAYATTA.

    YanıtlaSil

Sayfalar