Son yayınlananlar

5 Ağustos 2018 Pazar

Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçerli 8 Sebep





Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep


1-) Türkiye'nin En İyi 8. Üniversitesi


     Başarıları ile bir çok konuda ün salmış bir üniversiteden bahsediyoruz. İzmir in en büyük ilçelerinden Bornova da kurulmuştur. Egenin en köklü üniversitesi olan Ege üniversitesi 1955 den beri her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir Ege üniversitesi öğrencisi olarak söyleyebilirim ki bu üniversitede çok güzel öğrenim yılı geçireceksiniz. 

Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep

2-) Ege Üniversitesinin Canlı Bir Kampüsü Var


       Kampüste yapabileceğiniz birçok etkinlik bulunmaktadır. 55 tane topluluğu vardır ilginiz olan bir topluluğa katılabilir veya kendi topluluğunuzu kurabilirsiniz. Ege Üniversitesinde olimpik yüzme salonu, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları gibi birçok spor aktiviteleri yapabilme imkanınız vardır. Kampüse yakın buz pateni pisti var. Hafta içi ege kartınızı gösterip ücretsiz giriş yapabilirsin. Kampüste Unibike sistemi faaliyete geçmiştir. Bu sayede öğrenciler kampüs içinde bisikleti kullanabilir ve kampüs içinde istediği yere bırakabilir. 

Tavsiye Makale: Üniversiteden bunları yapmadan mezun olmayın


Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep


3-) Öğrenciye Sahip Çıkan Kent


      Öğrencisine sahip çıkan güler yüzlü insanların bulunduğu bir kent. Bornova belediyesinin öğle yemeğini verdiği ve çay kahve ikramlarının olduğu ayrıca masa tenisi satranç oynayabileceğiniz bir projesi vardır. Okul döneminde her çarşamba, pazara gidip öğrencilere ücretsiz meyve veren bir esnafı vardır. Bu kadar incelikler yetmiyormuş gibi kişisel gelişim için ve sosyalleşmeniz adına belediyenin birçok etkinliği bulunmaktadır.   


Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep

4-) Ulaşım Sıkıntısı Çekmezsin

     Büyük şehirlerin aksine İzmir'de ulaşım çok kolaydır. Öğrenci için 1.85 ₺ ve 90 dakika boyunca istediğiniz kadar ücretsiz aktarmalı olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ulaşım sağlayacağınız bir çok alternatif bulunmaktadır. Metro, izban, vapur, tramvay otobüs ve dolmuşla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca kampüse ulaşım da kolaydır. Kampüsten metro ve birçok otobüs geçmektedir.


Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep

5-) Erasmus İçin Gidebileceğin Birçok Ülke


     Erasmus için gidebileceğiniz bir çok ülke barındırmaktadır. Ege üniversitesi bu konuda diğer üniversitelere göre daha kapsamlıdır. 


Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep

6-) Ege Üniversitesinde Okurken Tatil Yaparsın


     İzmir'de kafan estiğinde terliğini ve havlunu al ve kendini denizin maviliğine bırak. İzmir de bir çok yerde denize girebilme imkanınız vardır. 2 saatlik gibi bir sürede güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep

7-) Etkinlikten Etkinliğe Koşarsın

     İzmir'de yapabileceğiniz bir çok etkinlik bulunmaktadır.Festivaller, konserler, tiyatro ve bale gösterileri ardı ardına gelir. Ücretli birçok etkinlik olduğu gibi ücretsizde bir çok etkinlik bulunmaktadır. Her yıl eylül ayında düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarında müziğe,tiyatroya,festivallere ve etkinliğe doyabilirsiniz. Ayrıca Ege üniversitesinin kendi etkinliklerini takip edip birbirinden güzel etkinliklere katılabilirsiniz.

Ege Üniversitesinde Okumanız İçin Geçeri 8 Sebep

8-) Tarih Ve Kültür Meraklılar İçin Gezilecek Bir Çok Yer

     İzmir hem doğa güzellikleri bakımından hemde tarihi yerler açısından oldukça zengindir. Tarihi asansör, İzmir saat kulesi, Kadıfekale, Tarihi kemeraltı çarşısı ve Efes antik kenti gibi birçok tarihi mekan bulunmaktadır. Gezmeyi ve yeni yerler görmeyi seviyorsanız öğrenciliğiniz boyunca sıkılmadan keşfedeceğiniz çok yer bulacaksınız.
Tavsiye Makale: İzmir'de Ne Yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

2 yorum:

Sayfalar