Son yayınlananlar

29 Temmuz 2018 Pazar

Orşal Koyu Nerededir, Nasıl Gidilir? / Seferhisar Kamp Alanı



     ORŞAL KOYU (SAKLI CENNET)


Orşal Koyuna nasıl gidilir


            İzmir'in Seferhisar ilçesinde bulunan orşal koyu güzel deniziyle ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor. Sakin plajı ve az tuzlu deniziyle kalabalıktan uzak olmak isteyenler için güzel bir yer seçimidir. Wc ve duş imkanları vardır. Plajın ortasında cafe bulunmaktadır. Ayrıca orşal koyunda şezlong ve şemsiye ücretsizdir. Denizi kıyı kesiminden 10 metre sonra derinleşmeye başlıyor. Deniz kestanesi yoktur. Kıyıları taşlıdır, ilerledikçe taşlar yerini kumlara bırakıyor. Plajda cankurtaran bulunmaktadır. Orşal koyunda ağaç sayısı çok azdır. Gölgeliğinizi getirmeyi unutmayın. Plaj yakınlarında market yoktur alacağınızı önceden alın yoksa cafede şişirilmiş fiyatlara para ödersiniz. O yüzden hazırlıklı gelmenizi öneririm.

Orşal Koyuna nasıl gidilir

  Orşal Koyunda Kamp Yapılır Mı ?


      Orşal koyunda kamp yapabilirsiniz. Biz 10-15 Çadır ile gittik ve tam deniz kenarına çadırımızı kurduk. Gecemiz güvenlik açısından sorunsuz geçti. Grupça gidecekler için uygun çadır atma yeri vardır. Alan konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Koyun akşamı ayrı bir güzeldir. Gece boyu şezlonglara uzanıp sevdiklerinizle güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Plajda ateş yakabilirsiniz ve gece boyu yanan ateşin yanında yıldızları izleyebilirsiniz. Ayrıca cafesi gece boyu açıktır. Türk telekom hattı için internet çekmiyor. Cafenin wifi şifresi girişte yazıyor. Cafe sahibinden rica ederek internet erişimini bu şekilde sağlayabilirsiniz. Ayrıca balık tutmanız için güzel fakat yamaç inmeniz gerektirecek yerler vardır. Fakat bu kayalıklara tırmanmanıza değecek çünkü sizi güzel manzaralar bekliyor olacak.



Orşal koyuna nasıl gidilir?


       Eshotla gidecekler için orşal koyuna direk olarak 985 numaralı otobüs gitmektedir. Otobüs Fahrettin altaydan her 25 dakikada bir kalkmaktadır. Dolmuşla gitmek isteyenler için Fahrettin altay metroda indikten sonra benzinliği geçtikten sonraki dolmuşlara binip ulaşımını sağlayabilir. Otostopla gitmek isteyenler içinse çeşme otobanına girmeleri ve seferhisar kavşağından yelki yoluna sapmaları gerekir. Seferhisara gelindikten sonra 6 km sonra kuş adası yolunda orşal sitesine ulaşmaları gerekir.


Orşal Koyuna nasıl gidilir

          Koyun denizi çok dalgalıydı. Dalganın etkisiyle denizde kirlik ortaya çıktı. Suyu cam gibi diyemem. Kamp yapmak için çok güzel bir yerdir. Şehrin gürültüsünden kaçmak için şiddetle tavsiye edebileceğim bir yer yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin.

  Neşeniz ve sevginiz bol olsun Doğayla kalın.

Orşal Koyuna nasıl gidilir

Adres: Tepecik Mahallesi, Akarca Cd., 35460 Seferihisar/İzmir

3 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir yermiş resimlere bakınca insanın canı çekiyor :)

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem ötesi bir yer tam kafa dinlemelik. Emegine sağlık hocam başarılı bir yazi olmus tskler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Yolunuz düşerse İzmir'e orşal koyuna uğramadan geçmeyiniz.

    YanıtlaSil

Sayfalar