Son yayınlananlar

24 Temmuz 2018 Salı

Sultan Sazlığına Nasıl Gidilir,Ne Yapılır?

Kayseri Yahyalı Kuş Cenneti


Kayseri sultan sazlığı Yahyalı

        Sultan sazlığı Milli parkı RAMSAR anlaşması ile korunan Kayseri iline bağlı sulak alanıdır. 24.357 hektar alana sahip olup 301 kuş türünü barındırır. Sultan sazlığı Yeşilhisar, Develi, Yahyalı üçgeninde yer alır. Afrika ile Avrupa arasındaki göçmen kuşlara ev sahipliği yapar. Milli parkın birçok yeri bataklıktan oluşmaktadır. Bataklık kuşlarına, bataklık sineklerine ve kurbağalara çok sık rastlanır.

     Sultan sazlığında 1.5 km uzunluğunda köprü bulunmaktadır. Köprünün sonunda yukarıdaki fotoğrafta bulunan manzara sizi karşılayacaktır.Köprüde yürürken kuşları daha net görebilmeniz için çalılıkların diplerine bakmanız gerekmektedir çünkü hayvanlar çok ürkütülmüştür.Ama illaki ben havada uçarken görmek istiyorum diyorsanız gün doğumunda gitmeniz gerekmektedir. İyi bir hafta sonu geçirmek isteyenlere şiddetle tavsiye edeceğim bir yer. Sultan sazlığında Kamp yapmak için güzel alanlar bulunmaktadır fakat bataklık sinekleri çok olduğu için sinek ısırıklarına maruz kalabilirsiniz. Bunun için yanınıza sarımsak alın ve çadırınızın dört köşesine sarımsakların kabukları soyulmuş bir şekilde yerleştirin. Artık sinekler sizin bulunduğunuz alana gelmeyecektir. Keyfini çıkarın.
Tavsiye Makale: Kamp Kurmaya Yeni başlayanlar İçin 15 Hayat Kurtaran Çözüm

Kayseri sultan sazlığı Yahyalı

Sultan Sazlığına Nasıl Gidilir?


         Sultan sazlığına ulaşım için Yahyalıdan dolmuşla 1-1,5 saat civarı bir süre ile 10 TL vererek ulaşım sağlanabilir. Ayrıca şehir merkezinden kalkan minibüslerle direkt sazlığa ulaşım sağlayabilirsiniz. Otostopla gitmek isteyenler için Kayseri Yahyalı üzerinden otostop çekmeleri gerekmektedir. Kayseri Develi güzergahından otostop çekmek yolunuzu uzatır. Sultan sazlığı Ovaçiftlik  köyüne bağlı bulunmaktadır.Köyün girişinden 10 dakika yürüme mesafesi vardır. Sazlığa araçla ulaşım için birçok seçenek vardır. En kolay ve hızlı ulaşım için Yahyalı yolunu kullanabilirsiniz.
Tavsiye Makale: Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?



Sultan Sazlığında Ne Yapılır?


         Yaban hayatı gözlemlemek isteyen gözlemciler için, milli parkta kule bulunmaktadır. Kuleye çıkıp dürbün sayesinde kuşları gözlemleyebilirsiniz. Daha yakından gözlem yapmak istiyorsanız tekne ile açılabilme şansınız vardır. Parkın çevresinde yemek yiyebileceğiniz çeşitli restaurantlar vardır. Develinin meşhur cıvıklısını yiyebileceğiniz uygun yerler bulunmaktadır. Ayrıca çadır atmak için uygun yerler bulunmaktadır. Sabah kuşların cıvıldayışı ile uyanmak ve o doğanın tadını çıkarmak için güzel bir yer seçimi olacaktır. Cüzi miktarda para harcayıp keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca sultan sazlığında müze bulunmaktadır. Müzede sergilenen kuşları ziyaret edip o bölge hakkında daha net bilgi alabilirsiniz.

Sultan Sazlığına Giriş Ücreti


Öğrenciler için: 2.25 ₺
Yetişkinler için  4.50 ₺
Otomobil için 13.5₺
Minibüs için 40.5₺

2 yorum:

  1. Sultan sazlığı harika bir yermiş giriş ücretleri de çok uygun buldum camp yapma olanağı da mükemmel burada insan hiç sıkılmadan zaman geçirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sultan sazlığı mükemmel bir yer mutlaka gidilip görülmesi gerekir.

      Sil

Sayfalar